MEDALLA D’OR EN ELS JOCS NACIONALS DE BERLÍN

Aquest 2022 havia de ser un any de Jocs Mundials a Berlín, però degut a la pandèmia de la Covid19 aquesta trobada mundial tindrà lloc l’any vinent. No obstant, del 19 al 24 de juny s’han celebrat els Jocs Nacionals de Berlín, el que serien uns pre-jocs mundials d’estiu.  

Ha sigut una gran experiència tant esportiva com social per als representants catalans que han format part de la delegació de Special Olympics España. En aquest cas els jugadors catalans han participat en bàsquet unificat masculí i han tornat cap a casa amb una medalla d’or ben merescuda en la categoria més alta. 

Al capdavant de l’equip unificat els entrenadors José Miguel Esteller (Federació ACELL), i Esteban Quifet (Sagrat Cor) i com a jugadors hi han participat Roger Hereter (SESE), Miquel Urpí (Lima Horta), Pol Lobo (Palcam), Òscar Puiggene, Mark Kalungue (SESE Special), Andreu Soler (SESE Special), Guillem Anglès (Barna Màgics), Alejandro Fores (Fedamar Valldemia), Miquel Lozano (Únics Cerdanya) i Roger Gomis (Acidh-Lluïsos Gràcia).  

Els Jocs Nacionals han comptat amb unes xifres espectaculars: 

  • 20 disciplines esportives diferents
  • 3.750 esportistes amb DI
  • 455 esportistes unificats
  • 1.369 entrenadors/es
  • 169 esportistes estrangers de 13 països diferents. 

La delegació de Special Olympics España formada amb 20 esportistes de Special Olympics, 6 unificats, 6 entrenadors i un cap de delegació. Tots ells i elles han competit en tres disciplines: bàsquet masculí unificat, futbol 7 femení i tennis unificat. A més de Catalunya, també hi ha participat la comunitat de Madrid i les Illes Balears. 

La competició no va començar fins dos dies més tard de l’arribada de la delegació a terres alemanyes, i d’aquesta manera van poder visitar els llocs emblemàtics de Berlín. 

Després dels partits preliminars per dictaminar el nivell de l’equip, l’organització va situar l’equip de bàsquet en el nivell més alt de competició. 

Els resultats dels partits de la lligueta van ser els següents: 

Unifield Basquet Essen 11 – S.O España 30

S.O. Bèlgica 15 – S.O. España 25

Unifield Hagen 26 – S.O.España 37

La final on el combinat espanyol es va fer amb la medalla d’or va ser contra Special Olympics Bèlgica amb el resultat de 12-22.  

A part de la merescuda medalla obtinguda, uns Jocs Special Olympics són molt més que esport ja que durant una setmana tot són experiències noves, aprendre una nova cultura, conèixer a esportistes d’arreu, etc. 

Special Olympics Catalunya ha pogut subvencionar part de la quota de participació dels membres de l’equip català. 

del 19 al 24 de juny 2022

Compartir:

Més publicacions

Xarxes