VISITA INSTITUCIONAL I ESPORTIVA DE LA DELEGACIÓ DE BERLIN

Una nombrosa delegació de Berlin va voler conèixer a la nostra entitat en una reunió que va tenir lloc al Museu Colet de Barcelona, gràcies a l’espai cedit per la secretaria d’Esports i de l’Activitat física de la Generalitat de Catalunya. 

Amb el president del Parlament de Berlin al capdavant, Dennis Buchner, acompanyat per la presidenta de Special Olympics Berlin-Brandenburg, Karin Halsch, entre altres representants del mon de l’esport i de la discapacitat berlines, vam intercanviar coneixements del món de l’esport, de Special Olympics i del sector de la discapacitat. 

Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, els va explicar quins projectes s’estan portant a terme, la situació de les entitats del tercer sector i com són els Jocs Special Olympics aquí a Catalunya.  A més a més, també es va parlar de l’esport federat per a persones amb discapacitat intel·lectual amb la presència de la Federació ACELL i dels homòlegs berlinesos presents. 

Enguany Berlin ha acollit els seus Jocs Nacionals, on hi van ser presents l’equip masculí unificat de bàsquet que es va endur la medalla d’or, i que van ser la prèvia dels Jocs Mundials Special Olympics que seran durant el mes de juny del 2023. El president del Parlament ens va emplaçar a Berlin l’any vinent així com des de Special Olympics Catalunya els vam convidar als propers Jocs Special Olympics. 

A més, també ens va acompanyar Maite Laporta, responsable de l’àrea d’Inclusió i diversitat del FC Barcelona, qui va compartir la importància que un club com el Barça tingui equips amb persones amb discapacitat intel·lectual dins la seva estructura. També va remarcar la rellevància de crear i mantenir sinèrgies amb Special Olympics Catalunya i seguir treballant per una major integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport. 

Una visita molt enriquidora per ambdues parts i amb la voluntat de seguir sumant i intercanviant idees per seguir millorant la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual i globalitzar la filosofia de Special Olympics. 

25 de juliol 2022

Compartir:

Més publicacions

Xarxes