FESTA FINAL DE LES SESSIONS D’HIPOTERÀPIA A RIPOLL

La hipoteràpia, o el que és el mateix, la teràpia assistida amb cavalls. Els alumnes de l’escola Ramon Suriñach de Ripoll fa anys que en gaudeixen dels múltiples beneficis tant físics com cognitius d’aquest programa esportiu.

Gràcies al conveni amb la Fundación Leo Messi, Special Olympics Catalunya pot subvencionar aquest projecte. Els 20 alumnes amb discapacitat intel·lectual es desplacen a l’Hípica Niubó de Campdevànol per poder tenir cura i estar en contacte amb els cavalls. 

Enguany s’ha pogut celebrar la festa final i cloenda d’aquest curs 2021-22 amb la presència de la regidora de l’Ajuntament de Ripoll, Manoli Vega, i l’alcaldessa de Campdevanol, Dolors Costa. Els nens i nenes van mostrar totes aquelles activitats que han practicat durant el curs i han rebut un diploma i medalla que acredita que han participat en les sessions d’hipoteràpia. 

Però les sessions d’hipoteràpia no només són muntar a cavall sinó que hi ha unes activitats prèvies per crear un vincle amb el cavall i tenir cura d’ell. En aquest article vam detallar tots els passos que els alumnes segueixen a les sessions

El contacte amb l’animal genera una sensació de benestar, millora la motivació i l’autoestima en els participants. Les sessions són un estímul per tots ells i els ajuda molt en el seu dia a dia. 

8 de juny 2022

Imatges de la cloenda d’Hipoteràpia

Compartir:

Més publicacions

Xarxes