Malta va acollir la primera competició internacional des de l’inici de la pandèmia

Special Olympics Malta va organitzar del 13 al 18 de maig els Invitational Games amb més de 23 delegacions amb 1.050 esportistes. Aquest esdeveniment esportiu ha sigut el primer que ha tingut lloc després de l’aturada forçada de la Covid19. 

Un total de 3 atletes catalans van poder formar part de la delegació de Special Olympics España i van competir en natació. La delegació espanyola formada per 15 atletes van competir, a part de natació, en bowling i bocce unificat.

La Carmen Delgado del TEB de Barcelona, el David Picot de l’Àngel APASA d’Amposta i l’Olga Cerrillo de l’Escola Esportiva ACELL van ser els tres representants catalans que van tornar a casa amb dues medalles d’or, una de plata i tres quartes posicions. Finalment el nedador Àlex Abad de l’Escola Esportiva ACELL no hi va poder acudir.

L’entrenadora Meritxell Verdaguer de la Federació ACELL ha comentat que “ha sigut una experiència molt positiva, enriquidora i espectacular. Tots hem gaudit moltíssim i hem fet molta pinya tant amb la resta de participants de la delació espanyola com amb els altres esportistes. En resum, una experiència brutal!”. 

A nivell esportiu poder competir amb altres nedadors i nedadores d’altres països ha sigut un plus i un punt extra de motivació pels nedadors catalans. Un altre repte el qual van haver d’afrontar va ser el de competir en una piscina de 50m, ja que ells estan acostumats a nedar en piscines de 25m. Però aquest fet no els va fer aturar en cap moment. 

Tant les instal·lacions esportives com l’allotjament van ser excel·lents, així com tota l’organització en general. Però no tot va ser esport, ja que van poder visitar algunes zones de l’illa, com el poble de Saint Julian’s i la capital de Malta, La Velleta, ja que allí va tenir lloc l’acte inaugural dels Jocs. A més, van tenir l’oportunitat de passar-se pel programa de Salut i fer-se una revisió mèdica gratuïta. 

Special Olympics Catalunya ha pogut subvencionar la participació dels esportistes catalans a aquesta competició internacional.

Més imatges dels Invitational Games de Malta.

18 de maig 2022

Compartir:

Més publicacions

Xarxes