PARTICIPEM EN LA XERRADA DE LA MASIA SOLIDÀRIA DEL FUTBOL CLUB BARCELONA

Eloi Collell, ex esportista de Special Olympics, i Sergi Grimau, president de l’entitat, van oferir una xerrada als joves esportistes que viuen a la Masia del Futbol Club Barcelona per explicar com l’esport ajuda a trencar les barreres socials. 

El projecte de la Masia Solidària és una iniciativa impulsada, per la pròpia Masia i per la Fundació Barça, que vol despertar la consciència social dels jugadors i jugadores de la Masia.

Trencar barreres socials mitjançant l’esport és una de les màximes que té Special Olympics. Explicar quina és la filosofia de Special Olympics i els nostres valors és part dels nostres objectius per canviar les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual. I és per aquest motiu que l’Eloi Collell i el Sergi Grimau van formar part del cicle de xerrades de la Masia Solidària.  

La Masia del FCB té l’objectiu formatiu per a tots els seus esportistes i juntament amb la Fundació Barça busquen que els joves esportistes adquireixin una sensibilitat social i apliquin els valors del FCB com són el treball en equip, el respecte, la humilitat, l’esforç i l’ambició a través d’experiències viscudes en primera persona amb activitats de diferents entitats socials. 

L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer altres realitats socials i fomentar l’esperit crític i reflexiu dels esportistes vers les persones amb discapacitat intel·lectual. L’Eloi, ex esportista i primer presentador amb síndrome de Down de TV3, va explicar la seva trajectòria esportiva a Special Olympics i tota la seva experiència en el món laboral. L’Eloi va fer particeps als assistents que la seva discapacitat intel·lectual mai l’ha aturat en res. Actualment treballa a La Creu Roja i durant molts anys ha participat en els Jocs Special Olympics i diferents competicions esportives. Entre altres, va ser la cara visible de l’anunci dels Jocs Special Olympics Badalona 2004

Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, per la seva part va explicar quins són els objectius de l’entitat i com n’és l’esport d’important per canviar les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual. És essencial explicar totes les realitats que ens envolten i que els joves esdevinguin agents del canvi. 

Imatges de la xerrada a la Masia FCB

5 d’abril 2022

Compartir:

Més publicacions

Xarxes