LA FUNDACIÓN LEO MESSI I SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA SEGUIRAN TREBALLANT PER FOMENTAR L’ESPORT PER PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

Les dues entitats renoven el seu compromís un any més i seguiran impulsant projectes per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de lluitar contra l’exclusió social, així com millorar la qualitat de vida de tots ells i elles.

Special Olympics Catalunya i la Fundació Leo Messi impulsaran un any més projectes destinats als nens i nenes amb discapacitat intel·lectual. Des de 2015 que les dues entitats sense ànim de lucre van signar un conveni de col·laboració per lluitar contra la discriminació social dels infants i joves en risc d’exclusió social a través de l’esport i l’activitat física.

Durant tots aquests anys de col·laboració, han estat més de 5.000 joves esportistes que han pogut beneficiar-se dels diferents projectes portats a terme. El programa de psicomotricitat Young Athletes (Joves Atletes) està destinat a nens i nenes de 2 a 8 anys i actualment comptem amb 10 escoles d’educació especial per tot Catalunya amb més de 150 alumnes amb discapacitat intel·lectual. A més, també es potenciem altres projectes amb animals com la hipoteràpia i la teràpia assistida amb gossos que ajuden a millorar diferents aspectes cognitius i socials dels joves alumnes. Cal remarcar que la col·laboració permet fomentar la competició escolar per a alumnes de 8 a 16 anys, així com dotar a les escoles de material esportiu i psicomotriu adaptat per tal que tots els nens i nenes puguin gaudir de l’esport i l’activitat física d’una manera normalitzada.

El conveni de col·laboració entre Special Olympics Catalunya i la Fundació Leo Messi és molt important perquè són projectes que s’implementen de manera local però que s’emmarquen en els objectius del moviment de Special Olympics internacional. La missió de Special Olympics és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com la de les seves famílies mitjançant la pràctica esportiva o activitats d’oci.

 4 d’abril 2022

Compartir:

Més publicacions

Xarxes