L’Escola Àngel Apasa d’Amposta celebra per primer cop la cloenda del programa Young Athletes de Special Olympics

Els 15 alumnes de l’escola Àngel APASA d’Amposta van rebre la primera medalla de Special Olympics.

L’oficina de turisme d’Amposta va acollir la primera cloenda del curs 2021-2022 del programa Young Athletes, Joves Atletes, de l’escola d’educació especial d’Àngel APASA. El projecte de Young Athletes mitjançant jocs, cançons i altres activitats psicomotrius introdueixen al món esportiu als nens i nenes de 2 a 8 anys amb discapacitat intel·lectual.

En aquesta ocasió els petits alumnes ampostins van fer una demostració de totes les activitats psicomotrius que han anat practicant durant el curs, com fer un circuit amb la pilota, tirar a cistella, saltar obstacles, etc. tot adaptat perquè tots puguin executar les activitats i jocs. A més, en aquesta escola els alumnes poden gaudir de l’aula multisensorial que està dissenyada perquè puguin interactuar amb el medi a partir de l’estimulació dels seus sentits. En aquesta ocasió la temàtica era la primavera ja que tot just ara hem entrat en aquesta estació de l’any. D’aquesta manera els nens i nenes poden potenciar les seves habilitats socials i cognitives mitjançant el descobriment. 

La cloenda és un moment especial per a tots els infants ja que reben la seva primera medalla com a esportista de Special Olympics. A l’acte ens van acompanyar per part de l’Ajuntament d’Amposta la regidora de Promoció i turisme esportiu, Iris Castell, la regidora d’Educació, Núria Marco i la regidora de drets socials i ciutadania, Núria Ferré, a més de Manel Pech, director de l’escola Àngel Apasa. 

Objectiu programa Young Athletes

L’objectiu del programa és que els nens i nenes s’iniciïn en el món esport i puguin millorar la capacitat de relació amb el seu entorn per mitjà de jocs i activitats que treballen l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació. El Young Athletes és un programa internacional que el segueixen més de 50.000 joves atletes a tot el món.

A Catalunya

Gràcies a la col·laboració de la Fundación Leo Messi amb aquest projecte, el nombre d’alumnes participants ha anat augmentant des del 2015 que es va implementar el projecte a Catalunya. Actualment, hi ha 10 escoles a Catalunya on hi ha més de 150 alumnes de 2 a 8 anys: l’Escola Crespinell de Terrassa, l’Escola Llar de Sant Josep de Lleida, CEE Les Aigües de Mataró, CEE Mare de Déu de Montserrat de Barcelona, Consorci Sant Gregori de Girona, SOLC de Tarragona, CEE Montserrat Montero de Granollers i l’Escola Alba i Font del Lleó de Reus, i CEE Àngel APASA d’Amposta.  

29 de març 2022

Imatges de la cloenda Young Athletes d’Amposta 2021-2022

Compartir:

Més publicacions

Xarxes