LA GIMNASTA ÀNGELA MORA FA HISTÒRIA

La gimnasta lleidatana de Special Olympics va fer història en ser la primera esportista amb discapacitat intel·lectual en participar en una competició ordinària de gimnàstica. 

L’Àngela Mora té 17 anys i va fer història en participar en el Campionat d’Espanya Absolut de gimnàstica artística que va tenir lloc a Pamplona. Va competir en la categoria Base 2 i es va classificar en el número 73 de 100, però està clar que això és el de menys. El més important va ser que es va aconseguir un pas més cap a la inclusió total de les persones amb discapacitat intel·lectual dins la societat. 

L’Àngela tot i ser molt jove fa molts anys que entrena i que fa gimnàstica. Actualment entrena al Club Gimnàstic FEDAC de Lleida conjuntament amb la resta de gimnastes del club. També fa molts anys que participa en les competicions adaptades i en els Jocs Special Olympics, i de fet, en va ser la protagonista de l’anunci juntament amb el Carles Puyol, ex capità del FCBarcelona de futbol. 

La família i l’entrenadora de l’Àngela, la Maribel Moncasi, van creure fermament en què ella pogués participar en una competició ordinària. La voluntat és seguir participant en les competicions adaptades però també fer que hi hagi continuïtat en participar en la competició ordinària. 

“M’ho vaig passar molt bé, vaig conèixer gent nova i fins i tot hi havia gent que es volia fer fotos amb mi”, deia l’Àngela en aquesta conversa que va mantenir amb el president de Special Olympics Catalunya Sergi Grimau

[embedvideo id=”mlSNr1o0-74″ website=”youtube”]

Imatges: Cto. de España GAM-GAF Pamplona 2021

Compartir:

Més publicacions

Xarxes