La pista de patinatge sobre gel de Puigcerdà va acollir la primera jornada de patinatge sobre gel inclusiu. Una trentena de persones amb discapacitat van gaudir moltíssim de l’activitat organitzada per la Real Federación Española de Deportes de Hielo amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (Fceh)

Aquest és un projecte pioner que vol apropar el patinatge sobre gel a totes les persones i sigui inclusiu al màxim. Maria Zapata, responsable d’esport inclusiu de la Fceh, comenta que la voluntat és tenir en un futur un equip de patinatge inclusiu en les competicions regulars. “Volem apropar el gel i donar oportunitats a totes les persones amb algun tipus de discapacitat perquè puguin practicar aquest esport”. 

En aquesta ocasió els participants provenien de l’equip de bàsquet d’Únics Cerdanya, els usuaris de la Fundació Tallers i Adis i alumnes de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà. Tots ells van estar assistits per tècnics i tècniques preparats per l’ocasió que pertanyen al club de patinatge de Puigcerdà. 

Alba Olcina, directora de l’equip l’Únics Cerdanya, ha valorat aquesta “activitat com una experiència excel·lent i al·lucinant”. Els esportistes en primera instància eren reticents a participar-hi perquè tenien por de posar-se sobre el gel, però mitjançant jocs com el mocador o el pica paret, s’han anat atrevint més i han gaudit moltíssim de l’experiència. 

En resum, tots els participants i organitzadors han quedat molt satisfets de la jornada i la intenció és exportar l’activitat a les 12 pistes de gel de l’estat espanyol, i anar avançant en la inclusió de les persones amb discapacitat en aquest esport d’hivern. 

 

23 de desembre 2021

Imatges de l’Únics Cerdanya

 

Reportatge de Pirineus TV sobre la Jornada Inclusiva de patinatge sobre gel

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *