EL TALLER RELACIONAL AMB GOSSOS MILLORA LA QUALITAT DE VIDA DELS ALUMNES AMB NECESSITATS ESPECIALS

Una desena d’alumnes del centre educatiu INS Jaume I de Salou també segueixen la teràpia assistida amb gossos. Amb una sessió setmanal durant el curs ja es noten els beneficis que els hi aporta aquest programa, la valoració és molt positiva.

Els objectius que persegueix aquest taller amb gossos són múltiples, tan en un àmbit psicològic, social i també físic. Es fomenta la socialització, es desenvolupa el desenvolupament emocional i la millora del seu nivell de motivació i autoconcepte, millora l’autoestima, afavorir un espai d’expressió emocional, així com modular les respostes i millorar el control de la pròpia conducta i aprenen a gaudir de les interaccions i activitats de grup. 

Per als alumnes amb necessitats educatives especials aquestes sessions són molt recomanables ja que estan destinades a persones amb baixa autoestima, manca d’habilitats socials, problemes de comunicació verbal, expressió emocional i afectiva i dificultats per a l’adquisició de normes de conducta. 

Aquest curs es pot subvencionar gràcies al conveni que ha signat Special Olympics Catalunya amb la Fundación Leo Messi que busca millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport i activitats psicomotrius. Juntament amb aquest centre escolar, també segueixen la teràpia assistida amb gossos l’escola d’educació especial de Ramon Suriñach de Ripoll i l’Escola d’educació especial Joan XXIII d’Olot. 

 

Novembre 2021

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes