L’ESPORT TORNA A TRENCAR BARRERES: ACOLLIDA EXCEL·LENT DE LES JORNADES UNIFICADES D’ESPORT I SALUT AMB ALUMNES DE L’ESCOLA ORDINÀRIA I D’EDUCACIÓ ESPECIAL

  • Experiència molt positiva de les 3res Jornades de Salut i Esport organitzades per l’Associació esportiva Nacho Juncosa amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya. 
  • Àlex Abrines, Sergi Bruguera i Gemma Mengual han donat suport a les jornades i han apostat per l’esport unificat.
  • Els alumnes amb i sense discapacitat intel·lectual han valorat molt positivament aquestes jornades on l’esport ha tornat a trencar barreres.

 

L’Associació Esportiva Nacho Juncosa ha organitzat les 3eres Jornades de Salut i Esport- Hàbits de vida saludables i alimentació  amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya.  L’objectiu de les quals ha sigut fomentar la pràctica i hàbits de vida saludable entre els nois i noies de l’Escola d’Educació Especial ACIDH i l’Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues de Llobregat. Aquest any ha sigut una edició especial perquè la jornada ha sigut unificada, amb nens i nenes amb i sense discapacitat intel·lectual compartint les activitats.

 

5 ESTACIONS ESPORTIVES I HÀBITS SALUDABLES 

El Club esportiu Laietà de Barcelona ha sigut la seu d’aquestes jornades esportives on els pràcticament 60 alumnes han pogut gaudir de diferents estacions de bàsquet, tennis, pàdel i futbol de la mà de tècnics professionals. A més d’una estació de nutrició i hàbits saludables amb la Mireia Canalda on han pogut cuinar unes barretes energètiques. 

A l’estació de tennis han comptat amb un company de joc molt especial com és el capità de l’equip espanyol de la Copa Davis de tennis, el Sergi Bruguera. També hem tingut la visita del jugador de bàsquet del FCBarcelona, l’Àlex Abrines, i l’ex nedadora de natació sincronitzada, Gemma Mengual i l’ex jugador del FCB, Tente Sánchez. 

JORNADES UNIFICADES

La particularitat d’aquestes terceres jornades ha sigut que han conviscut dues escoles diferents, una d’educació especial, l’ACIDH, i l’altra ordinària, l’Escola Garbí Pere Vergés. El fet més diferencial i important és que els alumnes amb i sense discapacitat intel·lectual han compartit grup i han practicat esport conjuntament, fent un pas més cap a la total integració de les persones amb discapacitat intel·lectual en la societat. L’Alba Laudes, de l’Escola Garbí, ha comentat que “tothom en algun moment de la seva vida hauria de viure una experiència així. Compartir temps amb persones amb alguna discapacitat i l’esport és essencial per fer que tots ells i elles se sentin com nosaltres, ja que és el que més uneix a les persones”.  

I tal com ha complementat el professor d’educació física de l’Escola Garbí, Sergi Clols, amb aquestes jornades “el que s’aconsegueix és trencar tabús i superar la barrera de la desconeixença”.  Per part d’ACIDH, l’esportista Nicolai Arroyo, ha dit que “ha sigut una experiència molt positiva, m’ha agradat estar amb altres escoles i conèixer gent nova”. 

L’Esport Unificat és un programa de Special Olympics internacional que expressa l’ambició del moviment per ser reconegut com una comunitat inclusiva on les persones amb discapacitat intel·lectual (ID) i sense tinguin l’oportunitat de gaudir conjuntament tant dins com fora del terreny de joc.

Special Olympics Catalunya dona suport a aquestes jornades inclusives i unificades potenciant així els valors positius de l’esport i buscar una major inclusió social de les persones amb DI. 

 

2 de novembre de 2021

Reportatge de Betevé

 

 

 

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes