DOS ANYS DESPRÉS TORNEM A PARTICIPAR EN EL BARCELONA TRIATHLON

Després de dos anys els atletes amb discapacitat intel·lectual han tornat a participar en una de les proves populars més exigents del calendari esportiu. 

Un total de 5 equips unificats han participat en la prova de sprint per relleus, i 2 esportistes que l’han realitzat de manera individual. 

El Roger Devesa, de 54 anys, va completar per primera vegada un triatló complet. 

 

La cara dels esportistes era d’alegria i il·lusió per poder tornar a participar en una prova popular dos anys després. Degut a la pandèmia de la Covid19, l’últim triatló en què havien competit era el de 2019. Les ganes eren enormes i la motivació encara més de gaudir de la Barcelona Triathlon.  

Una de les novetats d’enguany són els nous tritatges que van estrenar els atletes ideals per completar la prova atlètica. 

Equips unificats per relleus

Un total de 5 equips unificats formats per esportistes amb i sense discapacitat intel·lectual, van participar en la modalitat sprint per relleus: 750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de cursa a peu. Tot un repte pels esportistes federats a la Federació ACELL , ja que molts d’ells portaven molt poc temps entrenant. Tot i això, els cinc equips van fer uns temps espectaculars i van entrar a la meta tots plegats. 

Modalitat individual: Roger Devesa i Enric Díaz

Els dos atletes de la Federació ACELL van ser els representants en la modalitat individual on tots sols van completar l’estricte prova atlètica. L’Enric Díaz ja porta a la seva esquena més d’una desena de triatlons completades, i aquesta última no se li va resistir. 

Pel Roger Devesa aquesta si que va ser el seu primer triatló complet en la prova individual. Si que havia format part de moltes tripletes en la modalitat de relleu, però aquest any es va atrevir a provar de completar les tres parts de la cursa. Abans de tirar-se a l’aigua tenia forces nervis i cert que va sortir una mica desconcertat del mar però va agafar la bicicleta amb decisició i va completar tot el circuit amb un molt bon temps, els nervis ja feia estona que havien desaparegut. Va treure forces per completar els 5km corrent i creuar la meta amb ganes de tornar-hi l’any vinent. 

Amb 54 anys el Roger és un atleta que ha corregut maratons, mitja marató, ha completat travessies del port, i un llarg etcètera. 

La participació en proves populars en modalitat unificada

Special Olympics internacional fa anys que potencia la pràctica esportiva unificada en totes les seves competicions, el programa Sports Unified. Aquest fet és una motivació i una excel·lent manera de millorar i incentivar la inclusió i integració de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport i en un mateix equip. I la participació en proves populars encara accentua més aquest esperit, atès que competeixen amb les mateixes condicions que la resta d’altetes i hi ha molta més difusió del moviment de Special Olympics. Molt important per canviar les mirades i opinions envers el col·lectiu. 

 

Imatges de Mireia Vizcarro 

 

10 d’octubre de 2021

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes