CONCLOU (PER AQUEST CURS) EL PROGRAMA YOUNG ATHLETES

El programa internacional de Young Athletes per nens i nenes amb discapacitat intel·lectual ha arribat a la seva fi, però torna amb més força el proper curs

Prop de 100 alumnes de 2 a 8 anys de tot Catalunya han gaudit del programa Joves Atletes durant aquest curs 2020-2021 tan excepcional. Les escoles d’educació especial s’han pogut adaptar a les normes sanitàries contra la Covid19 per tirar endavant les sessions psicomotrius durant aquest curs i s’han pogut realitzar les activitats pràcticament amb tota normalitat. 

La majoria de les set escoles d’educació especial que segueixen el programa de Special Olympics han pogut celebrar la cloenda del curs. La cloenda és un moment molt especial per als nens i nenes ja que molts d’ells reben per primera vegada la medalla i diploma que acredita que ja formen part de la família de Special Olympics

Enguany no s’han pogut celebrar unes cloendes amb els familiars i amics dels nens i nenes degut a les restriccions de la pandèmia, però les escoles ens han facilitat imatges i vídeos per tal de poder compartir-ho amb ells. També alguna escola com Font del Lleó i Alba de Reus van retransmetre la cloenda en streaming i així formar part de la festa de final de curs. 

L’objectiu del Young Athletes Program és estimular el creixement físic i cognitiu dels infants amb discapacitat intel·lectual. Els educadors de les escoles preparen unes sessions, que mitjançant jocs i activitats psicomotrius, fomenten l’activitat física segons les necessitats de cada grup. 

Gràcies al conveni que té Special Olympics Catalunya i la Fundación Leo Messi, s’ha pogut subvencionar aquest programa i dotar a les escoles de gran quantitat de material esportiu adaptat per facilitar l’assoliment dels objectius. 

En aquest curs que ha finalitzat les escoles participants han estat Font del Lleó i Alba de Reus, CEE Montserrat Montero de Granollers, Consorci Sant Gregori de Girona, CEE Crespinell de Terrassa, Llars de Sant Josep de Lleida i SOLC de Tarragona. Pel curs 2021-2022 incorporarem noves escoles al programa Young Athletes i d’aquesta manera seguirem ampliant el programa arreu del territori català per arribar a més alumnes. 

29 de juny 2021

 

Cloenda CEE Crespinell de Terrassa 

Cloenda SOLC de Tarragona

Cloenda Font del Lleó i Alba de Reus

Vídeo alumnes Llars de Sant Josep de Lleida

Compartir:

Més publicacions

Xarxes