SIGNATURA DEL CONVENI DE RENOVACIÓ ENTRE LA FUNDACIÓN LEO MESSI I SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA

Rodrigo Messi Sergi Grimau

Rodrigo Messi i Sergi Grimau han signat el conveni de col·laboració per aquest 2021.

La Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya seguiran fomentant l’esport i l’activitat física entre els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

 

La Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya col·laboren des de 2015 i seguiran treballant un any més a favor de la inclusió social i millora de la qualitat de vida dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual i també de les seves famílies, mitjançant l’esport i activitats físiques i psicomotrius.

Durant tots aquests anys s’ha donat suport a prop de 4.300 nens i nenes amb discapacitat intel·lectual amb  projectes específics que lluiten contra la discriminació social. En aquest sentit, Rodrigo Messi, president de la Fundación Leo Messi, i Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, han signat el nou conveni que seguirà amb la mateixa filosofia.

El conveni de col·laboració de la Fundació Leo Messi és essencial perquè els esportistes més petits de Special Olympics Catalunya puguin començar a practicar esport o puguin seguir participant en les diferents competicions adaptades. Degut a la pandèmia de la Covid19 no s’han pogut desenvolupar part de les competicions però gràcies al suport de la Fundación Leo Messi si que s’ha pogut dotar a centres esportius i escolars del material necessari per seguir entrenant i gaudint de l’activitat física, encara més necessària durant aquests mesos.

Els projectes que estem portant a terme actualment amb la voluntat de seguir creixent són:

 

  • Programa Young Athletes: actualment són aproximadament 100 nens i nenes de 2 a 8 anys que participen en aquest programa internacional en les seves escoles d’educació especial. Els 7 centres escolars repartits per tot Catalunya preparen un circuit amb activitats psicomotrius que milloren el creixement físic i mental dels alumnes. A més, se’ls dota de tot aquell material adaptat necessari per desenvolupar les activitats. Tots els alumnes reben la seva primera medalla i se’ls dona la benvinguda a la família de Special Olympics. La voluntat és incorporar noves escoles durant aquest 2021.

 

  • Projecte Esport a l’Escola: amb aquest programa es vol facilitar l’accés a la pràctica esportiva a les noies i nois en edat escolar. La signatura de convenis entre Special Olympics Catalunya i els centres escolars facilita la dotació de material adaptat esportiu i psicomotriu, transport adaptat, beques per participar en les competicions esportives, contractació de personal especialitzat, etc. Es valoren les necessitats de cada centre escolar de manera individual i així es garanteix una ajuda adequada a cada cas.

 

  • Jornades Escolars: organitzades per la Federació ACELL, es potencia la competició escolar de bàsquet, futbol, ​​atletisme i natació per a joves a partir de 8 anys. La participació a les jornades ha anat incrementant i algunes d’elles s’han de celebrar en dos dies o en espais diferents.

 

  • Hipoteràpia i teràpia assistida amb gossos: la teràpia amb cavalls i gossos és molt beneficiosa per millorar a nivell físic, educatiu, emocional, psicològic i social dels nens i nenes. Actualment els alumnes de CEE Ramon Suriñach gaudeixen d’aquest programa, la voluntat és seguir ampliant aquesta teràpia a més centres.

 

Juny 2021

 

Rodrigo Messi Sergi Grimau

Compartir:

Més publicacions

Xarxes