SERGI GRIMAU REPETEIX COM A PRESIDENT DE SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA

Durant els propers quatre anys, Sergi Grimau, encapçalarà la renovada junta directiva de l’entitat. 

Seguirà impulsant projectes esportius i socials a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual per tal d’aconseguir una major inclusió social.

La junta directiva s’ha renovat i reforçat amb 8 noves incorporacions, de perfils molt diversos entre les que destaquen les empresaries Cristina Cabañas i Rosa Tous o l’Eva Buch, directora d’educació de la Fundació Naturgy, entre d’altres. 

 

Special Olympics Catalunya ha proclamat de nou com a president de l’entitat a Sergi Grimau per quatre anys més sent l’única candidatura presentada en aquest procés electoral. President des de 2017, Grimau liderarà una junta directiva renovada que seguirà treballant, ara més que mai, per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les activitats de lleure. 

Els principals objectius d’aquesta nova etapa són crear noves vies de finançament que garanteixin la supervivència de l’entitat a través de nous projectes i patrocinis, generar nous esdeveniments socials i esportius que permetin fer arribar la filosofia de Special Olympics a la societat i consolidar els projectes que ja es porten a terme, amb el focus posat en els propers Jocs Special Olympics Catalunya previstos per la tardor de 2022.

La junta directiva està formada per 18 persones de diferents àmbits com el de la comunicació i publicitat, del mon empresarial, esportiu, tecnològic o del sector de la discapacitat intel·lectual. És una junta experta madura i apasionada, coneixedora del sector i l’entitat, i que tindrà el repte de tirar endavant Special Olympics Catalunya en un moment complex econòmica i socialment degut a la pandèmia de la Covid19.

Per a Sergi Grimau “ara més que mai s’ha de tirar endavant l’entitat, l’activitat física és essencial per a tothom, però ho és encara més per a les persones amb DI, ja que per a moltes d’elles és la seva única via de socialització, que, a més del seu benestar físic, millora i regula el seu estat emocional. Seguirem fent pedagogia i impulsant nous programes per difondre els valors de la nostra entitat, posant especial focus en els infants. La normalitat ha se seguir sent discutida cada dia”.

Un aspecte que Grimau vol potenciar és la territorialitat de l’entitat per tot Catalunya. S’ha creat la figura del representant territorial amb l’objectiu de tenir persones de referència en les diferents províncies. La voluntat és arribar a tots els centres i esportistes de Catalunya per fomentar l’esport inclusiu i unificat, així com assolir el principal objectiu de Special Olympics que és millorar les opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual, tasca que es desenvolupa des de l’entitat des de 2005. 

 

Perfil membres Junta Directiva

 

Sergi Grimau, president

En Sergi Grimau com ex basquetbolista profesional ha viscut sempre l’esport des de ben aprop. Com a membre de la junta directiva durant els anys 2013-2017, i posteriorment ja com a president de l’entitat, ha impulsat i consolidat diferents projectes com el Young Athletes i ha estat part activa de l’organització dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella 2018 o el Territori Special el 2017.  La seva activitat professional les desenvolupa en l’àmbit del desenvolupament personal a les organitzacions on destaca la seva tasca com a consultor, formador i mentor especialista en lideratge i gestió d’equips. 

Amb Gimau al capdavant, Special Olympics Catalunya ha estat declarada entitat d’Utilitat Pública, fet que reconeix el valor social de la tasca realitzada a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual durant tots aquests anys. 

Jordi Alavedra, Vicepresident primer

Publicitari de professió, Jordi Alavedra, ha estat vinculat amb el moviment de Special Olympics des de 1992 coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona. Més endavant, de la mà de Francesc Martínez de Foix, ja ha estat present en l’entitat en diferents àmbits i, sobretot, en les campanyes de publicitat i de comunicació en totes les edicions dels Jocs Special Olympics. Per aquesta nova etapa la voluntat és sortir de la parada que, deguda la pandèmia de la Covid19, s’ha hagut de fer i tornar amb una força encara més expansiva. 

Albert Agustí, Vicepresident segon

L’Albert Agustí està vinculat al món de l’esport des de l’any 1988. Va ser el director de màrqueting dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i des d’aleshores ha estat al Circuit de Catalunya i a l’ACB com a director general, i també president del 1899 Reial Club Tenis de Barcelona. Va entrar a la junta directiva de Special Olympics Catalunya l’any de la seva fundació, el 2005, gràcies a Francesc Martínez de Foix i ha format part de les següents juntes directives. 

Cristina Cabañas,  Vicepresidenta tercera

La Cristina Cabañas és empresaria hotelera i farmacèutica de les terres gironines. Està vinculada amb el Tercer Sector, i més concretament, amb les persones amb DI, perquè és patrona d’Aspronis (entitat sense ànim de lucre de la Costa Brava que treballa per generar iniciatives, suports i serveis per les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament). Aquesta relació l’ha fet conèixer de primera mà aquest sector i estimar el món de la discapacitat. Amb molta il·lusió entoma aquest nou repte de formar part de la Junta Directiva de SOCAT i poder participar de la gran tasca que es realitza a l’entitat. L’objectiu és donar a conèixer Special Olympics Catalunya a l’empresariat, associacions i organismes de la província de Girona. 

Oriol Canals, Secretari

L’Oriol Canals és actualment director de negoci del Diari ARA i sempre ha estat vinculat al món de la comunicació, i ha treballat, entre altres, al Diari Sport i a El Periódico. Va conèixer Special Olympics Catalunya gràcies a Sergi Grimau, i des d’aleshores es va enamorar d’un projecte integrador que treballa des de la vessant esportiva. Des de l’any 2017 que forma part de la junta directiva de l’entitat amb la voluntat de tirar endavant totes les activitats a favor de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual, i enguany, encara més força i il·lusió per fer-la més present i visible dins la nostra societat. 

Ignasi Pietx, Tresorer

Empresari del sector gràfic a l’empresa Artyplan i economista de professió, l’Ignasi Pietx va entrar a la junta de Special Olympics Catalunya fa 10 anys a través de Francesc Martínez de Foix. La seva col·laboració a l’entitat sempre ha sigut en la vessant econòmica, o n’és el tresorer des de que Sergi Grimau és al capdavant de la junta. En aquesta nova etapa l’objectiu és potenciar encara més el creixement i el reconeixement de Special Olympics Catalunya arreu.  

Eva Buch, Vocal

Eva Buch és la Directora d’educació y divulgació de la Fundació Naturgy i combina la seva dedicació professional amb la docència universitària, l’orientació professional i la col·laboració en diferents institucions.  És Màster en comunicació corporativa i esdeveniments, Máster en Gestió de patrimoni cultural, DESE en didàctica de les ciències socials i altament formada en l’àmbit educatiu i cultural. Vinculada des de sempre amb el món de l’esport, des de les seves diferents responsabilitats professionals sempre ha treballat per la inclusió i igualtat d’oportunitats. Amb la seva incorporació, Special Olympics Catalunya  potencia l’àrea educativa i pedagògica de la institució, amb nous programes educatius que tenen per objectiu acostar els valors de Special Olympics als infants i joves esdevenint projectes de referència en l’àmbit de l’educació en valors tot posant l’esport al centre del desenvolupament del esser humà. L’Eva accepta el repte a SOCAT amb entusiasme, il·lusió, ganes d’aportar i sobretot d’aprendre i seguir creixent junts.

Laia Domingo, Vocal

Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Diplomatura de Mestre especialitat en Educació Física. És professora d’Educació Física a l’Institut Jaume I de Salou i fa molts anys que està vinculada al món de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual, actualment és entrenadora de natació al Club Alba de Reus. Entrar a formar part de la junta de Special Olympics Catalunya és un gran repte i una gran responsabilitat que inicia amb molta il·lusió i amb moltes ganes de treballar en els diferents projectes.

Xavier Ferré, Vocal

En Xavier Ferré ha estat vinculat al món de la discapacitat intel·lectual de tota la vida atès que és germà d’una persona amb discapacitat. La seva vida personal i professional ha estat lligada al Tercer Sector. Ha format part o encara en forma de diferents entitats com Dincat, Federació ACELL, Special Olympics España, i director de tres entitats del sector com GSIS, on hi ha l’Escola Gsis Barcanova, un centre ocupacional o fins i tot una hípica. Sempre buscant el millor per la integració de les persones amb discapacitat dins la societat des de diferents vessants socials i esportives.  

Pilar Guinovart, Vocal

La Pilar Guinovart ha estat tota la vida relacionada amb el món de l’esport i el tercer sector, sobretot ajudant a les persones amb discapacitat. Va conèixer la tasca de la Federació ACELL i Special Olympics mitjançant el Francesc Martínez de Foix. Quan va formar part de la junta directiva del FC Barcelona, va ser una de les abanderades dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014. Més endavant, ja a la Fundació del Barça, també sempre va donar suport i empenta al sector de la discapacitat i també en el de Special Olympics en concret. De la mà de Sergi Grimau entra a la junta directiva de l’entitat per seguir fomentant amb més força l’esport adaptat i inclusiu. 

Guillem Llorens, Vocal

Arquitecte tècnic de professió, amb una forta vinculació amb el món cooperatiu i l’economia social i president actualment la Federació de Cooperatives de Treball, la Confederació de Cooperatives i l’Associació de l’economia social de Catalunya. Renova vocalia a la junta directiva de SOCAT, on va arribar de la mà d’en Francesc Martínez de Foix com a company del món cooperatiu i vincle amb la Federació ACELL i d’en Sergi Grimau com a presidència entrant en aquell moment. La voluntat va ser entrar per desenvolupar una forta vinculació a l’esport i interès i experiència de fa anys en el voluntariat amb persones amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu d’aquesta nova etapa és enfortir l’estructura política de SOCAT a través de la diversitat de perfils i la feminització de la junta, fets que permeten la consolidació i potenciació de l’acció i el desplegament arreu del territori. 

Gregori Ortanobas, Vocal

La vinculació amb Special Olympics va començar fa quatre anys en el 2017 quan va esdevenir membre la junta directiva en el primer mandat de Sergi Grimau. És propietari de l’empresa MDM Systems, una empresa que opera en la indústria Sportstech desenvolupant els sistemes de gestió integral per tal que les entitats esportives siguin més professionals. Precisament en aquest àmbit vol democratitzar i humantizar l’aplicació de la tecnologia amb Special Olympics Catalunya i que el Sportech sigui un puntal de l’entitat. 

Carlos Ortet, Vocal

Carlos Ortet porta vinculat a l’entitat des de l’entrada de Sergi Grimau a la presidència al 2017. A nivell professional es dedica al món de la comunicació i de continguts a l’agència creativa Zoopa, i és en aquesta vessant on col·labora amb Special Olympics Catalunya. L’objectiu d’aquesta nova legislatura és seguir sumant el màxim d’esforç i donar el millor de cadascú per tirar endavant l’entitat. 

Gemma Ravasi, Vocal

Gemma Ravasi és directora general de MiM Hotels & Boutique division de Majestic Hotel Group. La voluntat d’ajudar als altres han fet que de la ma de Sergi Grimau s’uneixi a aquesta nova etapa a Special Olympics Catalunya. Buscar recursos per seguir realitzant activitats esportives adaptades per als atletes amb discapacitat intel·lectual és el màxim objectiu i, també, conèixer amb detall aquest sector i fer-ne la màxima difusió possible. 

Jordi Romea, Vocal

Membre de la primera junta directiva de SOCat en el 2005, en Jordi Romea segueix vinculat al mon de Special Olympics i al mon de l’esport. Professionalment treballa a l’Ajuntament de Granollers com a cap del Servei d’Esports, amb l’objectiu, entre altres, de donar suport a les entitats esportives locals per tal que puguin desenvolupar la seva activitat esportiva. A part d’haver format part de totes les juntes directives, també ha sigut director dels Jocs Special Olympics en diferents ocasions com a Badalona 2004, de Lloret 2006 i els darrers a La Seu d’Urgell-Andorra la Vella 2018. Per Romea, cal continuar treballant per enfortir la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb la voluntat d’aportat tot el que sigui possible. 

Emília Torres, Vocal

L’Emília Torres Miralles és una vilafranquina que treballa al departament de màrqueting d’una multinacional líder en el sector de la moda esportiva. Entra a formar part de la Junta Directiva de Special Olympics Catalunya amb una gran motivació per poder aportar coneixements i sinergies per fer créixer la gran familia Special Olympics. Apropar la realitat dels esportistes amb discapacitat intel.lectual a la zona de la Vegueria Penedès serà un dels seus objectius en aquesta etapa. Té experiència en el camp de la gestió pública havent format part del consistori de la seva localitat durant diversos anys. És llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i instructora de Nordic Walking.

Rosa Tous, Vocal

La Rosa Tous és gemmòloga i vicepresidenta corporativa de la joieria TOUS. La motivació per entrar a la junta directiva de Special Olympics Catalunya es contribuir i divulgar la labor de la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport. La vinculació amb el mon esportiu i del Tercer Sector provenen per sensibilitat personal. Considera que és important la integració de les persones amb discapacitat en tots els àmbits possibles i per aquest motiu entra a la junta de SOCat per tal de col·laborar-hi al màxim.  

Anna Vives, Vocal

L’Anna Vives, de formació filòloga i amb formació complementària en els àmbits de la comunicació i de l’atenció a les persones, dirigeix en l’actualitat l’Agència de Notícies Andorrana. El seu primer contacte amb SOCat va ser en la seva etapa de dedicació a la política quan, com a tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, van oferir el seu municipi, la Seu d’Urgell, com a seu dels propers Jocs Special Olympics que s’havien d’organitzar. L’experiència per ella en tot el procés va ser extraordinària: des de la gestació, passant per tota l’organització i fins a la celebració dels Jocs. El pòsit que queda en una ciutat és molt especial, incomparable amb res més.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes