SEGUIM AMB LA TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS

Els alumnes de l’Escola Especial Ramon Suriñach de Ripoll segueixen amb les sessions amb el Coco i la Neula, els gossos que els ajuden a millorar molts aspectes del seu dia a dia. 

Tot i la pandèmia de la Covid-19, aquest curs 2020-21 s’ha pogut continuar amb les sessions de teràpia assistida amb gossos. La dinàmica dels alumnes amb discapacitat intel·lectual de l’Escola Ramon Suriñach segueix sent la mateixa que el curs passat quan van iniciar aquesta activitat. 

L’objectiu principal és aconseguir una millora de vida dels nens i nenes i les seves habilitats físiques i mentals. Els gossos són el fil conductor que permet aconseguir-ho. La presència dels gossos, en aquest cas el Coco i la Neula, donen un plus de motivació i concentració als alumnes per tal de desenvolupar habilitats socials, disminuir les conductes diruptives o millorar l’autoestima, entre d’altres. 

El Jordi Marin, tècnic en teràpies assistides, dissenya un treball específic amb cada alumne per tal de potenciar més aquelles habilitats o aspectes més necessaris per cada un. L’evolució que veuen en els nens i nenes és espectacular, uns canvis cent per cent positius en tots ells. 

La teràpia assistida amb gossos és un dels múltiples projectes que es porten a terme gràcies al conveni de col·laboració entre la Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya. L’Esport a l’escola, el Young Athletes Program o la teràpia amb cavalls son altres projectes destinats a la inclusió social dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport i el lleure.  

2 de desembre 2020

 

 

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes