Fer esport: el peix que es mossega la cua

Fer esport i permeteu-me que, especialment en aquests moments de confinament i, a partir d’ara, anomeni esport a un conjunt d’activitats que realitzem amb la voluntat de fer exercici físic a casa nostra. Evidentment, no podrem fer ben bé allò que entenem per esport perquè les restriccions espacials, materials i de companys i/o contrincants, no ens ho permetrà. Malgrat tot, la nostra creativitat i inventiva no té límits quan la voluntat de fer exercici hi és!

No obstant, fer esport o exercici físic no sempre és fàcil. No sempre ens trobem animats o amb prou força de voluntat per fer-ne. És molt lògic i normal que aquests dies no estiguem passant per bons moments anímics, o tinguem alts i baixos, per moltes raons i no trobem el moment de fer esport. I ho puc afirmar perquè a mi també em passa.

El que també us puc assegurar és que sempre que faig esport o exercici físic, no només em sento orgullós de mi, sinó que em sento molt millor, satisfet, i amb la moral més alta! I això, em passa gairebé sempre igual que a molta gent. Què bé senta una dutxa després d’haver fet exercici físic i, fins i tot, com ens agrada sentir-nos adolorits muscularment per haver-nos exercitat!

A vegades, quan els ànims no ens acompanyen i no tenim ganes de fer esport i no en fem, després encara sentim pitjor per no haver-ne fet. En canvi, si som capaços de fer una mica d’esforç i ho aconseguim, ens fa sentir millor!

Fer esport o exercici físic fa que una glàndula pituïtària, segregar endorfines, que ens donen una sensació de benestar que ens farà sentir contents. Fer esport, és com un peix que es mossega la cua! Si en fem, ens fa sentir bé i si estem bé, tenim ganes de fer esport! Intentem persistir, estarem millor!

Cuideu-vos i cuidem-nos molt!

 

Enric M. Sebastiani (Blanquerna – Universitat Ramon Llull)

Compartir:

Més publicacions

Xarxes