LA FUNDACIÓN LEO MESSI I SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA RENOVEN EL SEU COMPROMÍS

Les dues entitats sense ànim de lucre han signat novament un conveni de col·laboració per fomentar l’esport entre els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

Special Olympics Catalunya i la Fundació Leo Messi treballen conjuntament des de l’any 2015 per lluitar contra la discriminació social de nens i nenes en risc d’exclusió social a través de l’esport.

Durant tots aquests anys de col·laboració, han estat molts els joves esportistes que han pogut beneficiar-se dels diferents projectes. En 2019 van ser prop de 900 nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 2 a 16 anys que van participar en algunes de les activitats o projectes de Special Olympics.

Com comenta Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, per a l’entitat aquesta col·laboració “simbolitza el compromís amb la societat i amb aquells que tenen un recorregut vital més complicat a la vida. El suport de la Fundació Leo Messi ha estat cabdal per apropar la pràctica de l’esport als més joves i millorar la seva qualitat de vida. En aquests moments que estem vivint pren encara més dimensió que qualsevol altre acte de solidaritat i de suport “.

[embedvideo id=”qXWfc_IlQoE” website=”youtube”]

 

Els projectes que estem portant a terme:

  • Programa Young Athletes: destinat a nens i nenes de 2 a 7 anys que fomenta el creixement físic i mental a través de diferents activitats pre-esportives adaptades. Actualment són 7 les escoles d’educació especial de Catalunya que segueixen el programa.

 

  • Projecte Esport a l’Escola: mitjançant la signatura de 22 convenis de col·laboració amb centres escolars especials se’ls poden dotar de material adaptat, facilitar beques als alumnes amb menys recursos per competir en les Jornades Escolars, contractar personal especialitzat per dur a terme els entrenaments , transport adaptat, etc

 

  • Jornades Escolars: competició escolar de bàsquet, futbol, ​​atletisme i natació per als alumnes de les escoles d’educació especial. La mitjana d’esportistes que participen en cada jornada és de 300 esportistes.

 

  • Hipoteràpia: teràpia amb cavalls per millorar a nivell físic, psicològic i social. Programa seguit pels alumnes de l’Escola Ramon Suriñach de Ripoll.

 

  • Teràpia assistida amb gossos: treball específic amb gossos que ajuda a millorar aspectes a nivell físic, social, educatiu, emocional i cognitiu.

 

El conveni de col·laboració de la Fundació Leo Messi és molt important perquè els esportistes més petits de Special Olympics Catalunya puguin començar a practicar esport o puguin seguir participant en les diferents competicions adaptades. La missió de Special Olympics Catalunya és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com la de les seves famílies mitjançant la pràctica esportiva o activitats d’oci.

 

29 d’abril 2020

[embedvideo id=”w4htbtakWoA” website=”youtube”]

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes