PARTICIPEM EN EL 5è TROFEU INTERNACIONAL DE NATACIÓ ADAPTADA A BARCELONA

Els esportistes amb discapacitat intel·lectual de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya van ser en el 5è Trofeu Internacional de natació adaptada Gran Premi Diputació de Barcelona en el Club Natació de Barcelona

Nedadors i nedadores es van aplegar a les instal·lacions del CN Barcelona per disputar el 5è Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona els dies 7 i 8 de març. Aquest és un trofeu inclusiu organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC).

Un total de 350 esportistes amb diferents capacitats van participar de la competició. Per una banda, van participar nedadors amb paràlisi cerebral, discapacitat física, visual i intel·lectual, i per l’altra nedadors de la Federació Catalana de Natació de les categories infantils, Juniors i absolutes, sense cap discapacitat ni física ni intel·lectual. És un trofeu molt especial perquè conviuen i competeixen les quatre federacions per a persones amb discapacitat en una mateixa competició.

Per part de l’Escola Esportiva ACELL hi van competir 14 esportistes i van prendre part de les proves d’esquena, lliures, braça i papallona, en diferents distàncies. Per exemple, el Roger Vilaseca va passar les proves preliminars i va arribar a la final de 200m esquena. Tots els esportistes van competir i gaudir d’una competició que els motiva moltíssim i els fa esforçar-se al màxim. Un repte participar en una prova adaptada i amb esportistes amb diferents capacitats. A més, un altre desafiament per a ells és que la piscina en què neden normalment és de 25m, i en aquest cas, és de 50m. Però més enllà de fer-los anar enrere, aquest fet encara els motiva més.

L’experiència és cent per cent positiva i amb les ganes i la motivació de preparar-se per aquest trofeu any rere any. L’esport l’entenem com a via d’inclusió social dins la societat per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, i en aquest cas la unió amb altres esportistes amb altres capacitats.

7 i 8 de març 2020

 

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes