ESPORT I SOLIDARITAT EN EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE NATACIÓ

Un total de 325 nedadors i nedadores amb discapacitat intel·lectual han participat en el 40è Campionat de Catalunya de natació a la piscina de Can Llong del Club Natació Sabadell

 

Les graderies de la piscina de Can Llong del CN Sabadell s’han omplert per animar als 325 esportistes de tot Catalunya, Andorra i Castelló que han competit en la 40a edició del Campionat de Catalunya.

Molta alegria i emoció quan tots ells i elles recollien la seva medalla d’or, plata, bronze o de participació. Per a la majoria d’esportistes és el dia més important de la temporada ja que es veuen els resultats de tots els esforços i entrenaments que realitzen durant l’any.

Durant tot el diumenge s’han disputat fins a 632 proves de diferents disciplines com crol, esquena, braça, papallona, estils i relleus en diferents distàncies de 25m, 50m i 100m i els relleus 4x25m i 4x50m. A més, una vintena d’esportistes també hi han participat en les proves adaptades de flotació, una bona manera d’incloure a tots els esportistes independentment del grau de discapacitat que tinguin.

Claudi Martí, president del Club Natació Sabadell, està molt orgullós “que el Campionat de Catalunya tingui lloc a les instal·lacions del club un altre any, i ja en són deu. Podem i volem acollir un campionat inclusiu com aquest.” La secció de natació adaptada del CNSabadell, el Club Natació Sabadell-Avant, és un dels que més nedadors i nedadores va aportar, amb 21 participants. L’Escola Esportiva ACELL de Barcelona va ser el grup més nombrós amb 41 esportistes.

Les autoritats que van acompanyar als nedadors i nedadores van ser Pere Vilà, representant Territorial de l’Esport i de l’Activitat Física a Barcelona i Catalunya central de la Generalitat de Catalunya, Laura Reyes, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell i els membres de la junta directiva de la Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL, Joan Lluís Monteys i Víctor Fernández.

La competició està organitzada per la Federació ACELL (Federació Catalana d’esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració del CN Sabadell, l’Ajuntament de Sabadell i Special Olympics Catalunya. L’objectiu és fomentar l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual com a eina d’inclusió social.

26 de gener 2020

Imatges del Campionat de Catalunya de natació a Sabadell

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes