Il·lusió entre els joves esportistes participants en la Jornada Escolar de natació

170 nedadors i nedadores amb discapacitat intel·lectual van participar en la 40a edició de la Jornada Escolar de natació a El Prat de Llobregat.

Gràcies al conveni de col·laboració entre la Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya, les Jornades Escolars es consoliden com l’esdeveniment esportiu estrella per als nens i nenes amb discapacitat intel·lectual

 

La piscina CEM Fondo d’en Peixo del Prat de Llobregat va acollir una altra vegada la Jornada Escolar de natació per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual. Enguany hi ha fins a 170 esportistes en edat escolar, de 8 a 20 anys, de centres escolars de tot Catalunya.

Un total d’11 escoles que hi van ser presents: Club Esportiu Alba de Reus; Club Esportiu Crespi-Esport de Terrassa; CEE La Ginesta de Barcelona; CPEE Les Aigües de Mataró; CEE Llar de Sant Josep de Lleida; CEE Montserrat Montero de Granollers; Club Moragas de Manresa; CEE Ramón Surinach de Ripoll; Club Esportiu Solc de Tarragona; CEE Taiga de Barcelona i CEE Ventijol de Blanes.

Les proves en què van competir van ser els 25m lliures sense estil ni flotació, 25m flotació, 25m crol i 50m crol. Per als esportistes amb més dificultat, també es disputen sèries amb flotació i assistides perquè puguin formar part d’una manera activa de la competició.

Tot i que tots els participants, seguint la filosofia de Special Olympics, reben una medalla. Tots i totes volen guanyar i ser els campions però, el que és realment important és que hi puguin participar i practicar esport, per això els nostres podis són de fins a 8 persones. En aquesta Jornada ens va acompanyar Juan Carlos Moreno Roig, tinent d’alcalde de Benestar i Salut, Regidor d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament de El Prat, i Toni Garrich, membre de la junta directiva de la Federació ACELL.

El nombre de participants en les darreres edicions de les Jornades Escolars és superior gràcies al projecte “Esport a l’Escola” que impulsen conjuntament Special Olympics Catalunya i la Fundación Leo Messi. El projecte permet subvencionar part de la participació dels nens i nenes en les diferents Jornades Escolars.

La competició està organitzada per la Federació ACELL, amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya, la Fundación Leo Messi i la Fundació Johan Cruyff. A més de natació, també fomentem els campionats de bàsquet, futbol i atletisme.

 Imatges de la Jornada Escolar 2019

14 de novembre de 2019

Compartir:

Més publicacions

Xarxes