El primer campionat per l’atleta Raúl Paredes

Per al Raúl Paredes el Campionat de Catalunya d’atletisme va ser molt especial i de ben segur que el recordarà per sempre. Començar fer esport li va canviar la vida fa 4 anys, quan en tenia 6. El Raúl era un nen callat, li costava somriure i interactuar amb els amics i família, fins que la mare, el pare i sobretot el germà gran, el Rubén, es van adonar que al Raúl li agradava l’esport. El canvi que van notar va ser espectacular, va tornar a parlar després de quatre anys, a somriure i ser feliç. El seu germà Rubén ja practicava atletisme i havia guanyat alguna medalla en salt d’allargada, fet que al Raúl el meravellava i per ell és el seu ídol i referent. I en moltes ocasions ha dit “jo seré un campió i guanyaré moltes medalles com tu!” i així va ser a Tarragona en el passat Campionat d’Atletisme on va aconseguir les seves primeres medalles en un campionat de Special Olympics-ACELL en salt d’allargada com el seu germà.

La tenacitat i l’esforç de tota la família han fet el Raúl, amb autisme i hiperactivitat associada a una discapacitat del 59%, entreni en el mateix club d’atletisme que el seu germà el FACVAC (Fornàs Atlètic Club Valls Alt Camp). Un club ordinari d’atletisme on el Raúl i un altre atleta amb discapacitat intel·lectual entrenen totalment integrats dues vegades per setmana amb un grup de nens i nenes sense discapacitat.

El Raúl és un gran exemple que l’esport és una eina d’integració i que millora la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies.

 

Enhorabona Raúl!

(Imatges Carlos Paredes)

Compartir:

Més publicacions

Xarxes