ESPORTISTES DE LA FEDERACIÓ ACELL-SPECIAL OLYMPICS PREGONERES DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2019

Quatre esportistes amb discapacitat intel·lectual de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL pujaran el balcó de la Vila de Gràcia per reivindicar la dona, l’esport i la inclusió de les persones amb discapacitat el proper 14 d’agost.

La Festa Major de la Vila de Gràcia, que se celebrarà del 15 al 21 d’agost, vol fer una aposta clara per la inclusió, el feminisme i la sostenibilitat. Per aquest motiu, han seleccionat a quatre esportistes amb discapacitat intel·lectual de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL per ser les encarregades de donar el tret de sortida a les festes.

El proper 14 d’agost, Cristina Pandis, Xènia Galtés, Paola Manjón i Noèlia Bautista, jugadores de l’equip de bàsquet ACIDH-Lluïsos, pujaran al balcó de la plaça de la Vila i llegiran el pregó. No han volgut revelar el contingut del text, però asseguren que serà un escrit amb tres grans pilars: la dona, l’esport i la inclusió de les persones amb discapacitat. Les quatre esportistes estan entusiasmades en poder fer per primera vegada el pregó de la Festa Major. La Cristina Pandis diu que “estic molt feliç i emocionada”. La Noelia comenta que estarà més nerviosa “per pujar al balcó que per jugar a bàsquet perquè dalt del balcó tothom et mira i quan estic jugant estic concentrada en el joc.”

Per una banda, pretén ser un escrit en defensa de la visibilitat de les persones amb discapacitat i que vol reivindicar espais accessibles i inclusions en totes les grans celebracions i, per l’altra, volen subratllar la necessitat de fer d’altaveu de l’esport femení. La Paola Manjón comenta les dificultats en què es troben “si ja costa que el bàsquet femení tingui repercussió, imagineu-vos nosaltres! Esportivament parlant, la situació de la dona és molt poc visible.”

Les quatre esportistes han estat seleccionades pels seus mèrits esportius en les competicions de Special Olympics. La Cristina i la Paola són sotscampiones dels Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi 2019, la Xènia Campiona del II Torneo Nacional de Baloncesto Femenino Special Olympics España 2018 celebrat a Madrid i la Noèlia, campiona del Torneo Nacional de Baloncesto Femenino Special Olympics España 2017 disputat a Àvila.

Enguany, el club ACIDH fa 25 anys i que quatre de les seves esportistes puguin fer el pregó de la Festa Major de Gràcia ha estat un regal pel col·lectiu i per l’entitat poder donar veu a les seves capacitats, com esportistes, com a dones i com a persones amb discapacitat.

29 de juliol de 2019

 

Fotografia d’Eva Anguera

Compartir:

Més publicacions

Xarxes