FINALITZACIÓ DEL CURS D’HIPOTERÀPIA DE L’ESCOLA RAMON SURIÑACH

El passat dimarts 19 de juny es va celebrar el fi de curs d’hipoteràpia a l’Hípica Niubó de Campdevànol. Aquest curs, en el que participen els nens i nenes de l’Escola d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll, s’imparteix des de l’any 2001. En la cloenda, els nens van recórrer un petit circuit amb obstacles, mostrant la seva destresa dalt del cavall i les habilitats guanyades durant les sessions del curs.

La hipoteràpia és molt beneficiosa a nivell físic, psicològic i social. Serveix com a teràpia de rehabilitació per a persones amb diferents discapacitats físiques, intel·lectuals i conductuals, ja que augmenta i millora el to muscular, l’equilibri, el control postural, la capacitat d’atenció i concentració i una major relaxació aconseguida gràcies a la temperatura del cavall, i en general una millor condició física. També treballa l’orientació en l’espai i el temps, la memòria, millora l’autoestima, l’autocontrol de les emocions, la responsabilitat social i l’autonomia personal, cosa que és beneficiosa a nivell psicològic. A més, es fomenta la integració, el contacte amb l’entorn i l’expressió emocional, que aporta beneficis a nivell social.

Les sessions tenen una durada d’aproximadament 30 minuts i els nens i nenes van sempre acompanyats d’una atenció especialitzada. L’activitat comença amb la preparació i higiene del cavall, raspallant-lo i guarnint-lo. Després se surt a pista i cada alumne, segons les seves necessitats, realitza diferents exercicis d’equilibri, volteig i, fins i tot, molts d’ells arriben a anar a trot.

Gràcies al conveni de col·laboració entre Special Olympics Catalunya i la Fundación Leo Messi es poden impulsar iniciatives com aquestes pels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual, que contribueixen al creixement personal i físic dels més petits.

 

21 de juny 2019

Compartir:

Més publicacions

Xarxes