LLIURAMENT DELS DESENS PREMIS NACIONALS SPECIAL OLYMPICS I FESTA FINAL DE LA TEMPORADA 2018-2019

Entregats els X Premis Nacionals Special Olympics a La Fundació Lilian Thuram, Manubens, Club Esportiu l’Angel APASA, Força Lleida, Josep Pijoan i els esportistes Maria Mundó i els bessons Marc i Raimon Aldabó. 

Un emocionat Josep Pijoan va rebre el Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix.

A més dels premis, també es va acomiadar la temporada esportiva 2018-2019 amb la gran Festa Final de Temporada amb més premis i sortejos dedicats als esportistes.

 

X Premis Nacionals Special Olympics

Dissabte 15 de juny es va celebrar l’acte d’entrega dels desens Premis Nacionals Special Olympics, uns guardons que reconeixen a esportistes, associacions, entitats i col·laboradors que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual i al moviment Special Olympics i, també, a iniciatives solidàries i integradores. Tal com va assenyalar el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, “els Premis són l’altaveu per ensenyar la societat que estem aquí.”

Els premiats van recollir els seus guardons molt emocionats i van rebre un gran aplaudiment del públic assistent que va omplir la graderia del CEM Mundet de Barcelona.

 

  • Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix per a Josep Pijoan i Roca.

Un Josep Pijoan, molt emotiu, va comentar que quan li van notificar que era el guanyador del Premi, es va quedar “parat, sorprès i emocionat.” Va voler dedicar aquest premi a tota la seva família i persones que han estat al seu costat i “que després de 30 anys dedicat a millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, em queda un bon regust d’haver col·laborat en un projecte tan important.”

Va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de Special Olympics Espanya, càrrecs que va compaginar amb la seva tasca social dins de FEAPS-DINCAT i la gerència del centre especial de treball ACUDAM de Mollerussa. Tota una vida dedicada a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva inclusió a la societat mitjançant l’esport i la inclusió laboral.

El Premi d’Honor li va lliurar la mare del Francesc Martínez de Foix, Josi Llorens, que des d’aquesta edició portarà el nom del qui fou president i fundador de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL.

  • Premi a la Iniciativa Solidària per a Fundació Lilian Thuram.

Lilian Thuram, no va poder recollir el premi en persona, però des de Grècia ens va enviar un vídeo on vol remarcar que “moltes vegades no comprenc el sentit del món, i per tant estic segur que el vostre premi m’ajudarà quan tingui dificultats i ajuda a saber que la Fundació està en el bon camí”.

El Sr. Oriol Marcé, en representació del Consell Català de l’Esport va lliurar el guardó al Sr. Rafael Vilasanjuan, vicepresident de la Fundació Lilian Thuram.

  • Premi al Valor Esportiu Individual Femení a Maria Mundó Raberg de Barcelona.

Nascuda a Barcelona l’any 1976, des dels 8 anys practica diferents esports com l’aeròbic, la gimnàstica rítmica i l’artística. Constant en els entrenaments, responsable i treballadora, la veterana esportista serveix de guia i de model a seguir per les seves companyes més joves. La seva culminació com esportista va ser quan va participar en els Jocs Mundials Special Olympics d’Atenes el juliol de 2011.

Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, va ser l’encarregada de lliurar el guardó al Valor Esportiu Individual Femení.

  • Premi al Valor Esportiu Individual Masculí per als bessons Marc i Raimon Aldabó de Reus.

Germans bessons nascuts l’any 1991 a Mont-roig del Camp a la comarca del Baix Camp. Atletisme, natació, bàdminton, bàsquet, handbol i sobretot futbol sala, són els esports que durant aquests anys han anat provant amb Club Esportiu Solc. Són bons companys, sociables, solidaris i participatius. Sempre estan disposats a ajudar en el que calgui, ja sigui als companys, ja sigui als seus entrenadors, o aixecant un rival del terra si cal.

Xavier Aguilar, patró de la Fundació Barça els hi va entregar el trofeu que reconeix el seu valor esportiu.

  • Premi a la Responsabilitat Social Corporativa per a Manubens Advocats.

El bufet d’advocats barceloní dóna assessorament legal, fiscal i comptable dels seus professionals i el servei de consultoria de manera desinteressada a l’entitat i ha col·laborat en diferents actes solidaris en benefici dels nostres esportistes.

El Sr. Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va lliurar el guardó al Sr. Guillem Gilabert i Eva Pich, socis de Manubens Advocats.

  • Premi al Compromís Solidari per a Força Lleida.

Club de bàsquet ordinari amb Secció Special. Va ser el primer de les terres de Lleida en crear una secció amb persones amb discapacitat intel·lectual que forma part del club com una secció més. Participen en la Lliga Preferent i en els diferents campionats i Jocs Special Olympics.

Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya va entregar el reconeixement al Compromís solidari al Sr. Ramon Bordas, gerent del Força Lleida.

  • Premi al Valor Esportiu Col·lectiu per al Club Esportiu l’Àngel APASA d’Amposta.

Club d’Amposta amb un gran impacte en el territori, es vol reconèixer la seva feina a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les accions de sensibilització que realitzen.  Sempre present en molts dels Campionats de Catalunya i en els Jocs Special Olympics.

Marina Gómez, presidenta de la Federació Acell va lliurar el premi a la Sra. Margarita Also, presidenta del Club Esportiu l’Àngel APASA.

 

Festa Final de la Temporada Esportiva

La temporada 2018-2019 ha estat molt intensa per als esportistes. Durant l’acte es va recordar les fites esportives assolides i,  a través de vídeos, els esdeveniments més importants de l’any: els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella i els Jocs Mundials d’Abu Dhabi. Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, va destacar “que enguany hem superat la barrera dels 3.800 esportistes federats i ja en som més de 3.900. Unes dades que demostren una bona salut de l’esport special, i l’objectiu és seguir creixent.”

Jofre Bardagí i Marina Prades van ser els encarregats d’animar la festa amb la seva música, entre els múltiples temes que van interpretar, van cantar “Caminen lluny”, la cançó de Doctor Prats que es va convertir en l’himne dels Jocs Special Olympics 2018. A més, també ens van acompanyar les mascotes Nuc i Bruna, que un cop més van ser dels més aclamats de l’esdeveniment.

Durant la celebració es van fer sortejos, com per exemple d’entrades pel Campionat de Catalunya de Moto GP que va cedir la Diputació de Barcelona; un concurs de xuts a porteria, un concurs de bàsquet i es van repartir regals per a tots els assistents. També es van entregar els trofeus de la Lliga Preferent de bàsquet i Ricardo Poveda va rebre el reconeixement al Mèrit Esportiu a tota una trajectòria. En Ricardo, des dels Jocs de Vilanova ha insistit a fer visible l’esport i les persones amb discapacitat intel·lectual, convencent a regidors, a alcaldes, a voluntaris i voluntàries i a la gent de la seva ciutat, perquè apostin per celebrar esdeveniments esportius de primer ordre.

 

15 de juny de 2019

 

Imatges dels 10ns Premis Nacionals Special Olympics i Festa Final Temporada Esportiva 2018-2019

Compartir:

Més publicacions

Xarxes