GERARD FIGUERAS FELICITA ELS ESPORTISTES CATALANS PER LA SEVA BRILLANT PARTICIPACIÓ EN ELS JOCS MUNDIALS SPECIAL OLYMPICS D’ABU DHABI

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona va ser l’escenari de la recepció que el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, va fer als esportistes catalans que van competir en els últims Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi del 8 al 21 de març.

El balanç de la delegació catalana va ser de 4 medalles d’or, 4 de plata i 7 de bronze, així com 23 medalles de participació, en uns Jocs amb més de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual de 170 països. 

La delegació catalana, formada per 34 esportistes i 8 entrenadors, va tornar a casa amb 38 medalles competint en bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica. “La millor medalla sou vosaltres. Heu estat uns excel·lents ambaixadors al món, però també a casa, la qual cosa no tothom pot dir”, va dir Gerard Figueras.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física va agrair que part de l’èxit és la “feina de formigueta i ben feta” que realitza Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, i va garantir el suport de la Generalitat de Catalunya a la seva tasca en favor de la normalització de la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat intel·lectual.

Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, va felicitar la delegació catalana “per les vostres fites personals i perquè torneu amb un sac de medalles i experiències”. Per la seva banda, Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, va dir als esportistes que “heu estat modèlics, mostrant molt joc net” i que “heu d’estar orgullosos de les medalles que heu guanyat”.

L’experiència de viure un esdeveniment internacional d’aquesta magnitud va deixar records inesborrables com els que va exposar una representació d’esportistes i entrenadors que van ser presents a la cita dels Emirats Àrabs Units. Els esportistes catalans van formar part de la delegació de Special Olympics Espanya que amb un total de 106 esportistes van aconseguir 16 medalles d’or, 23 plates, 21 bronzes i 54 medalles de participació.

L’objectiu de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL és aconseguir una millor inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport. Competir en esdeveniments internacionals és una motivació per als esportistes que s’esforcen en cada entrenament i competició per assolir les seves aspiracions.

20 de maig de 2019

 

Fotografies de la Recepció dels esportistes catalans participants en els Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi 2019. – Realitzades per Jordi Estruch i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes