ELS DESENS PREMIS NACIONALS SPECIAL OLYMPICS JA TENEN GUARDONATS

La Fundació Lilian Thuram, Manubens, Club Esportiu APASA, Força Lleida, Josep Pijoan i els esportistes Maria Mundó i els bessons Marc i Raimon Aldabó són els premiats d’enguany. 

El primer Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix i Llorens ha sigut per Josep Pijoan, un dels grans impulsors del moviment de Special Olympics al nostre país.

L’acte de lliurament dels 10ns Premis Nacionals Special Olympics Catalunya serà el proper 15 de juny.

 Els desens Premis Nacionals Special Olympics ja tenen guanyadors. Així ho va decidir el jurat que es va reunir ahir en el Reial Club de Tennis Barcelona 1899. Els Premis reconeixen a esportistes, associacions, clubs, entitats i col·laboradors amb una vessant solidària i inclusiva que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual i al moviment Special Olympics.

  • Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix: JOSEP PIJOAN I ROCA

En Josep Pijoan, de 71 anys,  va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de Special Olympics Espanya, càrrecs que va compaginar amb la seva tasca social dins de FEAPS-DINCAT i la gerència del centre especial de treball ACUDAM de Mollerussa. Tota una vida dedicada a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva inclusió a la societat mitjançant l’esport i la inclusió laboral.

L’objectiu de la fundació és l’educació contra el racisme i la lluita contra les discriminacions i a favor dels drets humans. La Fundació Barça i la Fundació Lilian Thuram han signat un acord de col·laboració amb el que pretenen millorar la capacitat d’actuació en problemàtiques tan greus com el racisme, el sexisme i l’homofòbia.

El bufet d’advocats barceloní dóna assessorament legal, fiscal i comptable dels seus professionals i el servei de consultoria de manera desinteressada a l’entitat i ha col·laborat en diferents actes solidaris en benefici dels nostres esportistes.

Club de bàsquet ordinari amb Secció Special. Va ser el primer de les terres de Lleida en crear una secció amb persones amb discapacitat intel·lectual que forma part del club com una secció més. Participen en la Lliga Preferent i en els diferents campionats i Jocs Special Olympics.

Club d’Amposta amb un gran impacte en el territori, es vol reconèixer la seva feina a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les accions de sensibilització que realitzen.  Sempre present en molts dels Campionats de Catalunya i en els Jocs Special Olympics.

  • Premi al Valor esportiu individual femení:  MARIA MUNDÓ RABERG

Nascuda a Barcelona l’any 1976, des dels 8 anys practica diferents esports com l’aeròbic, la gimnàstica rítmica i l’artística. Constant en els entrenaments, responsable i treballadora, la veterana esportista serveix de guia i de model a seguir per les seves companyes més joves. La seva culminació com esportista va ser quan va participar en els Jocs Mundials Special Olympics d’Atenes el juliol de 2011.

  • Premi al Valor esportiu individual masculí: MARC I RAIMON ALDABÓ

Germans bessons nascuts l’any 1991 a Mont-roig del Camp a la comarca del Baix Camp. Atletisme, natació, bàdminton, bàsquet, handbol i sobretot futbol sala, són els esports que durant aquests anys han anat provant amb Club Esportiu Solc. Són bons companys, sociables, solidaris i participatius. Sempre estan disposats a ajudar en el que calgui, ja sigui als companys, ja sigui als seus entrenadors, o aixecant un rival del terra si cal.

 

El jurat està format per: Sergi Grimau (President de Special Olympics Catalunya), Chakir El Homrani (Conseller de Treball, d’Afers Socials i Famílies) delega en Francesc Iglesies (secretari d’Afers Socials i Famílies), Gerard Figueras (Secretari General d’Esports de la Generalitat de Catalunya) delega en Xavier Andreu (dtor. de Comunicació i Relacions Externes de la Secretaria General de l’Esport), Xavier Aguilar (Patró de la Fundació del FC Barcelona), Christian García (Director Àrea Esports de la CCMA), Josep Mª Casanovas (Editor Diari Sport), Santi Nolla (Director del Mundo Deportivo) delega en Josep Mª Artells (subdirector Mundo Deportivo), Rosa Cadenas (Presidenta Dincat– Plena Inclusió Catalunya), Carmen Ródenas (Junta directiva Fundació Special Olympics España), Marina Gómez (Presidenta Federació ACELL), Joan Lluís Monteys (Secretari de Special Olympics Catalunya), Albert Agustí (vicepresident segon de Special Olympics Catalunya), Jordi Alavedra (vicepresident primer de Special Olympics Catalunya), Xavier Ferré (Membre de la junta directiva de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya), Manel Orantes (extennista) qui excusa la seva assistència i amb la presència de Xavier Ferreón (vicepresident primer i econòmic del Reial Club de Tennis Barcelona-1899), Manel Algeciras (Director tècnic de la Federació ACELL) i Montse Vilà (Directora de projectes de Special Olympics Catalunya).

 

20 de maig de 2019, Barcelona

 

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes