INTERCANVI ESPORTIU ENTRE EL FC BARCELONA I ELS ESPORTISTES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

El FC Barcelona, la Fundació Barça, la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya  posen en marxa el projecte Masia Solidària

El FC Barcelona i la Fundació Barça es van unir amb la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya per impulsar, per segon any consecutiu, el projecte Masia Solidària. Una iniciativa que té com objectiu promoure un model de formació esportiva, acadèmica i humana a través de la sensibilització dels esportistes de les categories inferiors del club blaugrana a diferents causes socials.

En aquesta ocasió, les quatre entitats es van unir per acostar la realitat del món de la discapacitat intel·lectual als jugadors de l’equip Sub-16 d’hoquei, el Cadet B d’handbol i el Cadet Femení de futbol del FC Barcelona.

Fins al moment, s’han organitzat quatre trobades entre els jugadores del FC Barcelona i els jugadors amb discapacitat intel·lectual dels clubs Centre Esportiu Llamps, la Secció Esportiva Santa Eulàlia (SESE) i el Montbau FS.

La darrera d’elles, l’anada va tenir lloc el 28 de febrer, quan les futbolistes del cadet femení van visitar les instal·lacions del Centre Esportiu Llamps, acompanyades d’educadors emocionals. Aquests els hi van fer una xerrada prèvia i els hi explicaven les característiques del centre per poder disputar un entrenament unificat d’una disciplina diferent a la que estan habituades, en aquest cas el bàsquet.

La tornada, va ser el 13 d’abril, quan els jugadors del Llamps els hi van tornar la visita, assistint a un partit de lliga que disputaven contra el Manu Lanzarote a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Al acabar el partit, esportistes d’ambdós equips van compartir impressions i van practicar els xuts a porteria i els passes de pilota.

El proper mes, està previst que el SESE visiti als jugadors d’hoquei Sub-16 a les instal·lacions blaugranes.

Iniciatives com aquesta ajuden a crear consciència i compromís social amb el sector de la discapacitat intel·lectual i contribueixen a la integració social del col·lectiu.

 

13 d’abril de 2019

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes