Els esportistes catalans tornen dels JJMM Special Olympics d’Abu Dhabi amb 38 medalles

4 medalles d’or, 4 de plata i 7 de bronze i 23 medalles de participació és el balanç de la delegació catalana en els Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi.

Els esportistes catalans han participat en bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica.

La competició unificada uneix en un mateix equip persones amb i sense discapacitat.

La delegació catalana torna aquest divendres 22 de març a les 7:15h del matí a la Terminal 1 de l’Aeroport Barcelona- El Prat Josep Tarradellas.

Els Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi van començar el passat 14 de març i acaben aquest 21 de març on els més de 7.000 atletes de més de 170 països hi han participat. 24 disciplines esportives, més de 2.500 entrenadors i delegats, 20.000 voluntaris són algunes de les dades que ens aporta aquest gran esdeveniment esportiu i social per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La delegació catalana formada per 34 esportistes i 8 entrenadors federats a la Federació ACELL tornen a casa amb moltes medalles, però el més important, amb records inesborrables i magnífics, perquè tal i com diu el nostre lema “Millor Qui Ho Intenta”.

Els esportistes catalans formen part de la delegació estatal que amb un total de 106 esportistes han aconseguit 16 medalles d’or, 23 plates, 21 bronzes i 54 medalles de participació.

Medalles dels esportistes catalans:

Medalles d’or

  • Bàsquet masculí unificat: Final: Espanya 27- Alemanya 21.

Guillem Anglès (BCN), Sergio Igual (Esplugues de Llobregat), Alejandro Forés (Mataró) i els dos jugadors unificats Òscar González Puiggenne i Esteban Quifet.  (Equip format juntament amb esportistes de Special Olympics Madrid).

📣 L’entrenador José Miguel Esteller: “Uns Jocs Special Olympics molt grans, en tots els sentits”.

  • Gimnàstica artística: Núria Reina en salt (de Montcada i Reixach).
  • Gimnàstica rítmica: Amaia Valentín (de Sant Vicenç de Castellet) i Marta Mellado (de Sant Joan Despí) en la modalitat de corda.

📣 L’entrenadora Digna Bravo diu que “Els Jocs són tota una muntanya russa d’emocions, sentiments, experiències, il·lusions…tot això és Special Olympics. Una vivència única!”

Medalles de plata

  • Bàsquet femení: Final: Espanya 24-Austràlia 29.

Ana Rius (Girona), Cristina Pandis (BCN), Andrea Ballesta (Sant Joan Despí), Paula Manjón (BCN), Verònica Torra (Cervera). L’equip el completaven les jugadores de Special Olympics Madrid.

📣 L’entrenador Àlvaro Terreros: “L’experiència és molt positiva perquè hem aconseguit fer un equip [amb Special Olympics Madrid] molt compacte en només 15 dies i hem arribat a una final mundial perdent a la pròrroga. Sobretot ens quedem amb l’esforç dels esportistes i les ganes de superació”.

  • Handbol unificat: Final: Espanya 13– Suècia 20.

Francesc Llibre (Sabadell), Alfonso Garcia (BCN), Roger Pérez (Vilassar de Dalt), Isaac Buxó (BCN), Salvador Ribas (BCN), Jonathan Ribas (BCN) i l’ Enric Díaz (BCN). Els jugadors unificats: Bernat Muñoz, Ona Muñoz, Marc Gual, Albert Carbonell i Marc Pérez.

📣L’entrenadora Marga Frade ha volgut destacar que “és una experiència única i plena d’emocions i sobretot, em quedo amb l’esforç dels esportistes”. 

📣El jugador d’handbol, Enric Díaz, ha comentat que “la final no va ser emocionant, va ser brutal!”

  • Gimnàstica rítmica: Amaia Valentín (de Sant Vicenç de Castellet) en pilota i Marta Mellado (de Sant Joan Despí) en cinta.

Medalles de bronze

  • Bàdminton: David Fuentes (Tarragona) i Rosa Maria Sánchez (Blanes).

📣 L’entrenadora Anna Massoti: “Hem viscut una experiència única, envoltats de gent increïble amb moments molt emotius per explicar.”

  • Gimnàstica artística: Amaia Valentín (de Sant Vicenç de Castellet) en cinta i ronda completa, Álvaro Anton (BCN) en anelles i terra.
  • Gimnàstica rítmica: Montserrat Lacueva (BCN) en pilota.

A més de les medalles d’or, plata i bronze, tal com marca la filosofia de Special Olympics, els podis són de fins a vuit persones. D’aquesta manera, cal destacar la quarta posició en bàdminton de Susana Becerra (Lloret de Mar) i Eloi Moreno (Tarragona) i la cinquena posició en parelles masculí en bàdminton, les medalles de participació del jove gimnasta de Manresa Carles Calavera (de la localitat de Fals) i de l’Alícia Baladrón (BCN) en diferents exercicis de gimnàstica artística i també de Patrícia Serrano (BCN) en gimnàstica rítmica.

A més d’esport, han pogut visitar part dels Emirats Àrabs on han estat a Dubai i gaudit d’Abu Dhabi, han aprés una nova cultura, conviscut amb altres delegacions i viscut experiències úniques.

El moviment Special Olympics té com a objectiu principal fomentar la pràctica de l’esport i altres activitats de lleure per part de persones amb discapacitat intel·lectual com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

Imatges de la delegació catalana als Jocs Mundials Special Olympics Abu Dhabi

“Vull guanyar, però sinó ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent”.

Jurament de l’esportista de Special Olympics

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes