El CAR amb els esportistes catalans abans de marxar cap als Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi

Representants del Consolat General d’Emirats Àrabs Units, del CAR de Sant Cugat i de Special Olympics-ACELL van rebre una representació dels esportistes catalans que participen els Jocs Mundials Special Olympics.

Els participants catalans marxen aquest divendres, 8 de març a les 10:10h des de la Terminal 1 de BCN (Trobada a les 7:00h davant mostradors Etihad Airways).

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat va acollir el dimarts 5 de març la recepció als esportistes catalans que formen part de la selecció espanyola que participaran del 14 al 21 de març en els Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi.

La delegació catalana va ser rebuda pel director del CAR, Ramon Terrassa; el Cònsol General d’Emirats Àrabs Units a Barcelona, Mohamed Alshamsi; la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez i el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau.

A la recepció hi van assistir 34 de les 42 persones, entre esportistes i entrenadors, que formen part del conjunt català que competiran a Abu Dhabi. Tots ells viatjaran conjuntament amb la delegació de Special Olympics España que consta de 142 persones de diferents comunitats autònomes.

Durant la trobada amb els esportistes, Ramon Terrassa ha destacat que pel CAR “és on passen tots els esportistes olímpics, i també és la casa dels esportistes de Special Olympics”. Tant Sergi Grimau com Marina Gómez, van voler destacar la gran oportunitat que és per ells poder gaudir d’uns Jocs mundials i que tornin a casa amb moltes experiències i, si no tornen amb medalles no passa res perquè, tal com diu el nostre lema, “Millor és qui ho intenta”. El secretari general de l’esport, Gerard Figueras, mitjançant un vídeo, també va voler desitjar molta sort i encert a tots els esportistes i va destacar la importància de participar en un gran esdeveniment com aquest.

Durant l’acte, a més dels parlaments dels representants de les diferents entitats, es van visualitzar vídeos tant dels Jocs, així com el nou vídeo del CAR de Sant Cugat. A més, la gimnasta Núria Reina i el jugador d’handbol Alfonso Garcia van llegir el jurament de l’esportista de Special Olympics “Vull guanyar, però sinó ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent”.

A continuació, el consol dels Emirats Àrabs a Barcelona va animar a tots els assistents a unir-se a la caminada solidària “Caminem Unificats”, que forma part de la campanya internacional que el govern del Emirats Àrabs Units, a través del seus consolats i ambaixades, ha impulsat en suport als Jocs Special Olympics i de l’any de la tolerància. 

Els Jocs Mundials Special Olympics

Els Jocs Mundials Special Olympics que tindran lloc a Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units, són considerats l’esdeveniment esportiu i social més gran del mon per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb la participació de més de 170 països i 7.500 esportistes. El moviment Special Olympics té com a objectiu principal fomentar la pràctica de l’esport i altres activitats de lleure per part de persones amb discapacitat intel·lectual com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

Delegació espanyola i catalana

La delegació espanyola per a aquesta competició la conformen 142 membres (107 esportistes i 35 entrenadors), dels quals, 42 són catalans (34 esportistes i 8 entrenadors).

Els esportistes catalans participaran en bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica. La competició unificada uneix en un mateix equip persones amb i sense discapacitat.

05 de març de 2019

Compartir:

Més publicacions

Xarxes