34 ESPORTISTES CATALANS PARTICIPARAN EN ELS SPECIAL OLYMPICS WORLD GAMES 2019 A ABU DHABILa capital dels Emirats Àrabs Units celebrarà del 8 al 22 de març l’esdeveniment esportiu i social més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

34 esportistes i 8 entrenadors catalans de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya  participaran en els Special Olympics World Games, que es celebraran a Abu Dhabi del 8 al 22 de març. Participaran en les disciplines de bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica. La competició unificada uneix en un mateix equip persones amb i sense discapacitat. Tots ells formaran part de la delegació de Special Olympics España, que compta amb un total de 107 esportistes.

Els participants catalans provenen d’arreu de Catalunya: Vallés Occidental (Sabadell i Montcada i Reixach), Barcelonès (Barcelona), Maresme (Vilassar de Dalt i Mataró), Tarragonès (Tarragona), La Selva (Lloret de Mar i Blanes), Gironès (Girona), Baix Llobregat (Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat), Segarra (Cervera) i Bages (Fals i Sant Vicenç de Castellet).

Tots ells estan molt emocionats per poder participar en uns Jocs Mundials i entrenen molt dur per endur-se una medalla a casa i dedicar-li a la família, amics, parelles o entrenadors. Per a molts d’ells és la primera experiència en una competició internacional però no per la jugadora de bàsquet Cristina Pandis, que ja va ser als Jocs Mundials de Shanghai 2007. “Special Olympics és una oportunitat més per poder jugar a bàsquet, compartir i fer amics i amigues d’altres països. M’ha canviat la vida.” Per la també jugadora de bàsquet Andrea Ballesta, Special Olympics és molt important, perquè li permet practicar a esport i perquè “hi he trobat una família”.

De la delegació catalana el participant més jove és el gimnasta del Bages, Carles Calavera, de 18 anys, mentre que, la més veterana és la jugadora de bàdminton de El Vilar de Blanes, Rosa Mª Sánchez, que el proper mes d’abril farà 50 anys i serà la seva primera experiència internacional.

Els últims Jocs Mundials Special Olympics d’estiu van tenir lloc a Los Angeles en el 2015 i els últims d’hivern van ser a Àustria en el 2017. Els Jocs d’Abu Dhabi comptaran amb la participació de més de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual i prop de 3.000 esportistes sense discapacitat de més de 170 països. L’organització comptarà amb 20.000 voluntaris, 3.000 entrenadors, 1.500 àrbitres i 6.000 familiars.

La resta d’esports que es disputaran són: atletisme, bàdminton, bàsquet, voleibol platja, petanca, bitlles, ciclisme, hípica, futbol, golf, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, handbol, judo, caiac, natació en aigües obertes, aixecament de pes, patinatge sobre rodes, vela, natació, tennis taula, tennis, voleibol i triatló. 


Sortida delegació catalana: Divendres 8 de març a les 10:10h (Terminal 1)
Arribada : Divendres 22 de març a les 7:10h (Terminal 1)


Cerimònia inaugural: 14 de març 2019
Cerimònia de cloenda: 21 de març 2019

Página web: https://www.abudhabi2019.org/

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes