El FC Barcelona, la Fundació Barça, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL s’uneixen per segon any consecutiu per sensibilitzar els esportistes de la realitat del món de la discapacitat intel·lectual.

Un any més, el FC Barcelona, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL s’uneixen en el projecte Masia Solidaria. El projecte, que enguany inicia la seva segona temporada, és una iniciativa que forma part del programa Masia 360.

El FC Barcelona pot presumir de ser més que un club, entre d’altres motius, pel projecte Masia 360, el qual promou un model de formació esportiva, acadèmica i humana pels més de 600 esportistes que formen part de les categories inferiors. Aquest projecte té com objectiu sensibilitzar els esportistes a causes socials i conscienciar-los de la necessitat del compromís social i la solidaritat.

D’aquesta manera, els jugadors i les jugadores que formen part del FC Barcelona, al llarg de la seva formació s’apropen a realitats diferents i poc conegudes, una d’elles, la del món de la discapacitat intel·lectual. Els equips infantils del FC Barcelona visiten les instal·lacions esportives dels esportistes amb discapacitat intel·lectual acompanyats d’educadors emocionals. Aquests fan una xerrada prèvia on els preparen emocionalment per a les situacions que es trobaran i els expliquen les característiques del centre que visitaran. La segona part és l’activitat que es realitza al mateix centre, que consisteix en un entrenament unificat d’una disciplina diferent a la que estan habituats o presenciar un partit. El tercer pas,  ja a l’autocar de tornada, també té com a facilitadors els educadors emocionals, que són els encarregats de fer veure als esportistes què els ha impressionat o sorprès de la visita o què els ha fet pensar. Al cap d’uns dies, els esportistes de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya els hi tornen la visita i realitzen un segon entrenament o partit.

Gràcies a la bona acollida que va tenir la primera edició, el programa Masia Solidaria es durà a terme per segona temporada.

31 de gener de 2019  

Fotografies del FC Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *