COMENÇA EL COMPTE ENRERE PELS SPECIAL OLYMPICS WORLD GAMES 2019

34 esportistes de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya es desplaçaran fins Abu Dhabi per disputar els Jocs Mundials.

Queda poc més d’un mes perquè Abu Dhabi aculli els Special Olympics World Games 2019.  La capital dels Emirats Àrabs Units celebrarà del 3 al 22 de març l’esdeveniment esportiu i social més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

34 esportistes de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya també seran presents a l’esdeveniment, formant part de la delegació de Special Olympics España. Tots ells han estat convidats per participar en bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica. 

Els Jocs, més enllà de ser un esdeveniment esportiu de primer ordre són també un catalitzador per potenciar el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual i per crear una major inclusió social per a les persones amb i sense discapacitat.

Enguany,  Abu Dhabi vol redefinir els Jocs apostant per la inclusió i organitzant els Jocs Mundials més unificats que s’hagin fet fins el moment. De fet, aquesta edició comptarà amb la participació de més de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual i prop de 3.000 esportistes sense discapacitat de més de 170 països.

Els esportistes competiran en 24 disciplines esportives: atletisme, bàdminton, bàsquet, Volei Platja, petanca, bitlles, ciclisme, eqüestre, futbol, golf, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, handbol, Judo, Caiac, Natació en aigües obertes, aixecament de pes, patinatge sobre rodes, vela, natació, tennis taula, tennis, volei i triatló.  A més, ho faran en unes instal·lacions i infraestructures privilegiades. 

Els Jocs garantiran la bona competència classificant els esportistes en funció de les seves habilitats i no en discapacitats. D’aquesta manera, els esportistes en grups de mínim 3 i màxim 8, podran competir amb altres atletes amb habilitats i edats similars. 

Comença el compte enrere!

30 de gener de 2019

Compartir:

Més publicacions

Xarxes