3 DE DESEMBRE: DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat,una jornada per reivindicar els drets de les persones amb discapacitatintel·lectual. 

Un any més, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL es van adherir a l’acte organitzat per DINCAT-Plena Inclusió sota el lema “ Tu i jo, els mateixos drets” amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Durant tot el dia, la Plaça Universitat de Barcelona va estar plena de gom a gom, gràcies a les diferents actuacions musicals i activitats ludicofestives que s’oferien. Els assistents van poder participar en tallers de dibuix, ioga, teatre, batucada, dansa de bollywood, l’arbre dels desitjos, etc. Special Olympics Catalunya hi va contribuir amb una xocolatada i melindros per a tothom!

Al migdia es va celebrar l’acte més reivindicatiu amb la lectura de la Declaració institucional aprovada en el darrer Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, a càrrec de Gemma Tarafa, comissionada de Salut i Diversitat funcional de l’Ajuntament de Barcelona. A continuació, es va procedir amb  els parlaments dels representants del món dela discapacitat, enguany marcats per la recent obtenció del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual. Entre els assistents hi havia: Antonio Hinojosa, membre de Plena Inclusió i representant de “Mi voto cuenta”; Xavier Orno, membre de l’Observatori dels Drets de Dincat; Francesc Iglesies,secretari d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya; Joan Lluís Monteys, membre de la junta directiva de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Rosa Cadenas, presidenta de Dincat.

L’objectiu de la celebració internacional del Dia de les Persones amb Discapacitat, establerta per l’Assemblea General de les Nacions Unides , és prendre consciència de la situació de les persones amb diferents capacitats i lluitar per aconseguir millorar la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats dins la societat.

3 de desembre de 2018

Compartir:

Més publicacions

Xarxes