El Jocs Mundials Special Olympics d’AbuDhabi es celebraran el pròxim mes de març i són el major esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual.

El passat dia 2 de desembre es va disputar un partit amistós unificat entre les jugadores de la Federació ACELLSpecial Olympics, pertanyents al club SESE, i les jugadores del Club Bàsquet Horta i el C.B Martinenc. El partit va tenir lloc a les instal·lacions de Montbau i serveix com a preparació per les representants catalanes de la selecció espanyola de cara al Mundial d’Abu Dhabi.

Aquest primer partit de preparació pel mundial suposava un repte per les nostres jugadores amb discapacitat intel·lectual, ja que es van haver d’enfrontar a jugadores federades, acostumades a un ritme de partits i entrenaments molt més alt. No obstant això, les jugadores de la Federació ACELL – Special Olympics van mostrar un gran nivell de joc i van saber adaptar-se a un nivell d’exigència molt més alt.

Els Jocs del Mundial d’Abu Dhabi, que es celebraran del 8 al 22 de març del 2019, són el màxim exponent del moviment internacional Special Olympics i les nostres esportistes volen mostrar un bon paper i quedar entre les primeres posicions. Per això, en els pròxims mesos s’organitzaran més partits d’integració entre jugadores amb i sense discapacitat.

L’esport juga un paper molt important en la inclusió de les persones amb discapacitat. A través de la pràctica de l’esport es desenvolupen tant valors socials com habilitats personals: treball en equip, amistat, cooperació, relacions socials, lluita per la igualtat, diversió, superació de reptes personals, autorealització … i tot això es va assolir en aquesta jornada.

2 de desembre de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *