SPECIAL OLYMPICS I LA FUNDACIÓ LEO MESSI, UNITS PER LA INCLUSIÓ DELS MÉS PETITS

Els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 2018 incorporen el Programa Young Athletes

En l’onzena edició dels Jocs Special Olympics 2018, es va posar en marxa una de les apostes més importants d’aquest esdeveniment. Per primera vegada, els Jocs Special Olympics van incorporar el Programa Young Athletes com una disciplina esportiva més.

El YAP (Young Athletes Program) és un programa elaborat colze a colze amb la Fundació Leo Messi que, mitjançant jocs, cançons i altres activitats, introdueixen en el món esportiu els nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu d’aquesta iniciativa és, a més de treballar l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació, que els petits puguin iniciar-se en l’esport i millorar la capacitat de relacionar-se amb el seu entorn.

Com qualsevol altra disciplina esportiva al final de la jornada, el President de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, l’Alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el Vicepresident de la Federació ACELL, Toni Garrich, van lliurar la que per a tots ells va ser la primera medalla dels Jocs Special Olympics.

Segons Sergi Grimau: “El YAP representa l’essència dels Special Olympics i, sobretot, és la llavor dels nostres futurs esportistes, així com un acompanyament als centres d’educació i a les pròpies famílies a través dels valors de l’esport”.

El YAP, una demanda de les famílies

L’origen del YAP prové de les demandes de pares dels Estats Units, on el moviment Special Olympics està molt consolidat, que trobaven a faltar un programa per a nens més petits amb discapacitat intel·lectual que els pogués servir per iniciar-se en l’esport i en els Special Olympics. El 2005 es va posar en pràctica una sèrie de proves pilot amb escoles de tot el món. Arran de l’èxit assolit, el programa es va implementar progressivament en aquells països on els Special Olympics tenen presència, fins a arribar finalment a Catalunya l’any 2013.

Des de fa 5 anys, Special Olympics Catalunya ha impulsat el YAP durant el curs escolar en els centres d’educació especial. La presència del programa en aquesta edició tenia com a objectiu seguir potenciant el projecte i augmentar el nombre de centres escolars que puguin unir-se.

 

6 d’Octubre 2018

 

Imatges de l’exhibició del Programa Young Athletes

 

Imatges d’Isma Monfort

Compartir:

Més publicacions

Xarxes