El PALAU DE LA GENERALITAT ACULL L’ACTE DE PRESENTACIÓ DELS JOCS SPECIAL OLYMPICS LA SEU D’URGELL – ANDORRA LA VELLA 2018

El President del Govern, Quim Torra, va presentar l’onzena edició dels Jocs Special Olympics per a persones amb discapacitat intel·lectual, que se celebraran del 4 al 7 d’octubre.

L’onzena edició dels Jocs Special Olympics, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, es va presentar aquest dimarts 18 de setembre al Palau de la Generalitat. El President del Govern, Quim Torra, va encapçalar l’acte, que també va comptar amb la participació de la Cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l’Alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i va destacar que un esdeveniment com els Jocs Special Olympics fomenta la inclusió.

Torra, que va celebrar que els jocs es facin als Pirineus, va remarcar que el Govern està compromès amb les persones amb discapacitat. “Els Pirineus no són la perifèria de res”, va subratllar, i va afegir que espera que en un futur també s’hi puguin celebrar uns Jocs Olímpics d’Hivern. El President de l’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, va assenyalar que aquests jocs són més que esport, i la Presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez, va celebrar que es doni visibilitat a l’esport inclusiu i se’l posi al centre de la societat.

“Què és ser normal? És esforçar-se i superar-se a un mateix, és compartir, és no tenir prejudicis per aquells que no són com jo, és celebrar fins i tot les derrotes, és respectar les normes i trencar-les quan cal, és expressar el que sentim lliurement en cada moment, ballar si sona la música, riure si estem contents, plorar si estem tristos i, sobretot, normal és ser feliç amb el que ens ha donat la vida. Aquesta és la normalitat que a mi m’ha ensenyat Special Olympics”, va senyalar en el seu discurs Sergi Grimau, President dels Special Olympics Catalunya.

Durant l’acte es va presentar l’espot dels Jocs Special Olympics 2018, protagonitzat per l’exfutbolista del FC Barcelona Carles Puyol i la gimnasta lleidatana Àngela Mora.

Aquest esdeveniment, que enguany té com a lema “Millor és qui ho intenta”, és un dels esdeveniments esportius d’àmbit internacional més importants per als esportistes. Es fa un cop cada quatre anys i enguany arriba a la seva onzena edició i comptarà amb la participació de 1500 esportistes: 1.239 esportistes són catalans, 93 de l’estat espanyol i 54 d’Andorra. La resta, 114, són esportistes de 13 delegacions estrangeres.

La torxa dels Jocs Special Olympics iniciarà el seu recorregut a Barcelona el dijous 20 de setembre, i després recorrerà diverses ciutats catalanes fins arribar a la Seu d’Urgell, on es mantindrà tot el 3 d’octubre. El 4 d’octubre es dirigirà cap a Andorra la Vella, on se celebrarà l’acte inaugural.

 

19 de setembre 2018

Vídeo de Presentació dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 2018

 

Imatges de l’acte de Presentació dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 2018

Compartir:

Més publicacions

Xarxes