Les entitats esportives catalanes i la UFEC s’ha unit per presentar al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular per tirar endavant una proposta d’una Nova Llei de l’Esport.

El passat 27 d’abril, els presidents i les presidentes de 69 federacions esportives catalanes, entre elles la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel·lectual) i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) es van reunir per constituir la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per impulsar una Nova Llei de l’Esport, a la qual s’ha adherit Special Olympics Catalunya. La proposta es va presentar a la Mesa del Parlament de Catalunya i aquesta va donar la seva aprovació per iniciar el procés de recollida de signatures.

L’actual Llei de l’esport es va fer fa 18 anys i en alguns aspectes ha quedat obsoleta i es considera que l’ordenament s’ha millorar, modernitzar i adequar-lo als canvis que ha viscut l’esport català en els últims anys. Aquesta iniciativa pretén enfortir i consolidar els reptes pels que treballen dia a dia les Federacions:

– Igualtat efectiva de l’esport femení.

– Tolerància zero a la violència i discriminació.

– Potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat.

– Més i millor promoció de l’esport base.

– Millora de la tecnificació dels nostres esportistes.

– Conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis.

– Més projecció internacional.

– Nou model de finançament.

– Sector més transparent, participatiu i eficient.

– Un nou sistema avançat, modern i europeu.

Ara és el moment de fer escoltar les nostres demandes i més que mai demostrar que l’esport mou Catalunya. És per això que us volem demanar que ens ajudeu a aconseguir les 50.000 signatures necessàries perquè el Parlament tramiti la proposta de Llei.

Si voleu signar teniu dues opcions: passar-vos per l’oficina de la Federació ACELL (Gran Via de les Corts Catalanes, 645 sobreàtic de Barcelona) de dilluns a divendres de 8h a 15h; o bé, sol·licitar un plec (cada plec recull 45 signatures) per la vostra entitat. Podeu demanar-los enviant un correu a: administració@federacioacell.org indicant el número de plecs que voleu. Un cop l’hagueu rebut i el tingueu emplenat, cal que el retorneu per correu ordinari a la Federació ACELL a l’atenció de Cristina Soler, abans del dia 9 de novembre. Pot signar qualsevol persona (esportistes, familiars, entrenadors, amics …) empadronada a Catalunya a partir dels 16 anys.

FEM MÉS FORT L’ESPORT CATALÀ!

 

27 de juny 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *