La hipoteràpia és un mètode terapèutic que aporta beneficis físics, psicològics i socials per aquells que la practiquen.

El passat dimarts 19 de juny, els alumnes de lEscola d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll van celebrar el fi de curs d’hipoteràpia a l’Hípica Niubó de Campdevànol, un curs que s’imparteix des de l’any 2001.

La hipoteràpia és un mètode terapèutic de rehabilitació que utilitza el moviment del cavall, les tècniques d’equitació i les pràctiques eqüestres per tractar a les persones amb diferents discapacitats físiques, intel·lectuals i conductuals. I és que la hipoteràpia aporta múltiples beneficis tan a nivell físic, psicològic com social. A nivell físic augmenta i millora el to muscular, l’equilibri, el control postural i la capacitat d’atenció, concentració i de relaxació. En l’aspecte psicològic exercita l’orientació de l’espai, la memòria, la millora de l’autoestima, el control de les emocions, la responsabilitat i l’autonomia personal dels alumnes. Mentre que a nivell social fomenta la integració, el contacte amb l’entorn i l’expressió emocional.

Cada sessió dura aproximadament uns 30 minuts i l’activitat s’inicia sempre amb la preparació i higiene del cavall. Els alumnes ajuden a netejar, raspallar i guarnir l’animal i, a continuació, surten a pista per realitzar els diferents exercicis d’equilibri, volteig i pels més atrevits, els exercicis de trot.

Gràcies al conveni de col·laboració entre Special Olympics Catalunya i la Fundación Leo Messi es poden impulsar iniciatives com aquestes pels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual, que contribueixen al creixement personal i físic dels més petits.

 

25 de juny 2018

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *