IL·LUSIÓ EN LA CLOENDA DEL PROGRAMA YOUNG ATHLETES A LA LLAR DE SANT JOSEP

El programa Young Athletes dona la benvinguda a la família Special Olympics als nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual.

Més de 140 programes de Special Olympics de tot el món segueixen el projecte.

Els 7 alumnes de l’Escola d’Educació Especial Llar de Sant Josep de Lleida, van celebrar el passat dimarts 19 de juny  la festa de cloenda del programa Young Athletes. Tots ells es van disfressar i van mostrar les habilitats adquirides durant el curs davant de les seves famílies. Al finalitzar l’exhibició, tots ells van recollir amb molta il·lusió la medalla i el diploma que els acredita que van participar en el programa.

El programa Young Athletes és un projecte internacional que és seguit per més de 140 programes de Special Olympics i que beneficia a més de 163.000 nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar el seu creixement físic i mental a través de diferents activitats que inclouen jocs, cançons i activitats pre-esportives adaptades a les seves necessitats. A partir d’un circuit de 8 proves els joves esportistes adquireixen habilitats esportives bàsiques com córrer, saltar i llançar objectes i milloren les habilitats motrius, la flexibilitat, la força, l’equilibri, la coordinació, etc.

A partir de la narració del conte del Patufet els petits esportistes van anar passant les diferents activitats psicomotrius. El professorat de l’escola va implicar tots els alumnes del centre per tal que tots hi participessin, a la classe de plàstica van  pintar els decorats, un altre dia van anar a collir herbes per fer el ram del Patufet, etc.

La Fundación Leo Messi és el col·laborador principal perquè el projecte Young Athletes pugui seguir creixent i puguem apropar l’esport als alumnes més petits. Special Olympics Catalunya i la Fundación Leo Messi van signar un conveni de col·laboració per tal de fomentar la pràctica esportiva, la integració social i millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

20 de juny 2018

 

Imatges de la Cloenda del programa Young Athletes a Lleida 

 

 

                 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes