EL TERRITORI SPECIAL SANT JUST DESVERN INCLÒS AL BANC DE BONES PRÀCTIQUES

S’ha reconegut el Territori Special com una pràctica innovadora i de qualitat, que pot servir de referència per a d’altres municipis.

El Territori Special apropa l’esport adaptat a la població i contribueix a canviar la perspectiva envers les persones de discapacitat intel·lectual.

L’any passat, Sant Just Desvern es va convertir en Territori Special Sant Just. Unes 900 persones entre esportistes, entrenadors, familiars, voluntaris i voluntàries, públic assistent van participar en un triple Campionat de Catalunya de tennis, bàsquet i ciclisme per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Enguany, el Territori Special Sant Just ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques (www.bbp.cat) dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. S’ha valorat el Territori Special com una aportació innovadora i de qualitat, que pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals i que per tant, s’ha de difondre i promocionar per tal de facilitar el coneixement d’aquesta pràctica a la resta de municipis.

Ser Territori Special és més que un esdeveniment esportiu. És un esdeveniment que apropa l’esport adaptat a la població i contribueix a canviar la perspectiva i les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual per tal d’aconseguir una millor i major inclusió social del col·lectiu. El Territori Special Sant Just va ser un esdeveniment que més enllà de la competició esportiva també va oferir un Programa de Salut de prevenció i promoció dels hàbits saludables dels esportistes, i una zona Village que va esdevenir el punt de trobada i de convivència entre esportistes, familiars, amics i veïns de Sant Just Desvern on es realitzen tot tipus d’activitats lúdiques.

Des de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, volem felicitar a l’Ajuntament de Sant Just Desvern i agrair als patrocinadors, institucions, autoritats, familiars, esportistes i molt especialment, als 130 voluntaris i voluntàries que van fer possible aquest Territori Special.

 

8 de Juny 2018

 

Imatges del Territori Special Sant Just

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes