FOMENTEM L’ESPORT ADAPTAT ENTRE ELS NENS I NENES EN EDAT ESCOLAR

563 esportistes de 8 a 20 anys participen en la Jornada Escolar d’Atletisme a Gavà

Aquest dijous 19 d’abril ha tingut lloc a l’Estadi Municipal de la Bòbila de Gavà la primera fase de la 38a edició de la Jornada Escolar d’Atletisme per a nens i nenes en edat escolar amb discapacitat intel·lectual. És una oportunitat excel·lent per fer una sortida de l’escola i compartir esport i una jornada lúdica amb la resta d’esportistes d’altres zones de Catalunya.

Aquesta Jornada Escolar d’atletisme s’emmarca dins els projecte “Esport a l’Escola” que amb la col·laboració de la Fundación Leo Messi es pot portar a terme. Des de fa ja unes quantes edicions s’ha pogut incrementar la participació dels joves esportistes en la competició escolar. És per aquest motiu que la competició s’ha hagut d’organitzar en dos dies, la propera serà el 26 d’abril.

En aquesta primera jornada han participat 248 atletes vinguts del Centre Esportiu Alba de Reus, CEE Font de l’Abella de Girona, CEE La Ginesta de Barcelona, CEE El Ventijol de Blanes, CEE Ramon Suriñach de Ripoll, Crespi Esport de Terrassa, Solc de Tarragona, Les Aigües de Mataró i de l’escola amfitriona CEE Marià Felip de Gavà. Mentre que el proper dijous 26 d’abril es comptarà amb la participació de 315 esportistes més provinents de tot Catalunya.

La jornada ha estat tot un èxit i els esportistes han competit en diferents proves d’atletisme en funció del nivell de discapacitat com el salt de llargada, el llançament de pes i les curses de 1.500m, 800m, 400m, 100m, 80m i 25m. Paral·lelament, també s’han realitzat les proves adaptades en les categories de llançament de softbol i marxa assistida, que permeten que tots els jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual puguin formar part de la competició.

La Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de la Fundació Cruyff, la Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya ha organitzat aquesta 38a edició de la Jornada Escolar d’atletisme. Durant la temporada esportiva també fomenten les jornades escolars de natació, bàsquet i futbol per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.

Imatges de la 38a Jornada Escolar d’Atletisme

19 d’abril 2018

 

 

         

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes