Primer Campionat Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual a Blanes

El passat 14 d’abril, es va celebrar al Club Vela Blanes la primera edició del Campionat Special de Vela Inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual. Malauradament a causa de les condicions meteorològiques de vent i pluja, la competició es va declarar deserta.

Tot i aquest contratemps, els 13 esportistes del CN Vilanova, Centre Municipal de Vela Barcelona i CV Blanes van poder gaudir de la festa i germanor amb la resta de companys i companyes. Aquest campionat, organitzat per la Federació Catalana de Vela, en col·laboració amb la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) i Special Olympics Catalunya, i el suport del Consell Català de l’Esport i el Club Esportiu El Vilar, ha suposat el primer campionat oficial de vela inclusiva per a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest campionat va conviure amb la celebració del Trofeu Primavera de les classes 420, Europa i Finn, fent realitat la frase: “Nosaltres naveguem amb ells i ells naveguen amb nosaltres”.

Aquest esdeveniment és un punt de partida per establir els fonaments que converteixin l’esport de la vela en un esport adaptat a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i que, a més, esdevingui una via de desenvolupament personal i d’integració social per al nostre col·lectiu.

Al lliurament de premis hi van assistir el secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez; el president del CV Blanes, Amadeu Nualart, i l’alcalde de Blanes, Mario Ros.

Més imatges del Campionat de Catalunya de Vela

14 d’abril 2018

Compartir:

Més publicacions

Xarxes