Celebrem el Dia Mundial de l’Activitat Física en el Campionat de Catalunya de Bàsquet a Igualada

Més de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual de tot Catalunya, València i Andorra van competir en el Complex Esportiu de Les Comes d’Igualada.

La pràctica de l’esport aporta múltiples beneficis socials i físics per a tothom, i els esportistes de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya ho saben perfectament. És per aquest motiu que tots ells realitzen algun tipus d’activitat física cada setmana de manera continuada, així com participen en les diferents competicions.

Durant tota la jornada, Igualada va acollir el 28è Campionat de Catalunya de Bàsquet, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física. El campionat va estar organitzat per la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual), amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada.

Rosa Plassa, regidora d’esports de l’Ajuntament d’Igualada, va donar la benvinguda als esportistes i els va felicitar pel seu esforç i entrega. La capital de l’Anoia és una de les candidates a ser Ciutat Europea de l’Esport 2019, gràcies a les seves polítiques esportives municipals i per la seva voluntat de potenciar la ciutat com a receptora d’esdeveniments esportius.

El campionat va tenir lloc en el Complex Esportiu Les Comes d’Igualada i hi van participar 511 esportistes amb discapacitat intel·lectual provinents de 34 clubs. També vam comptar amb l’ajuda d’una quinzena de voluntaris i voluntàries que van donar suport en diferents tasques logístiques.

Per part catalana, es va poder comptar amb la presència de clubs de les 4 províncies: Club Alba i Centre Baix Camp de Reus; Club Esportiu SOLC i Fundació Estela de Tarragona; Associació Talma de Juneda, Club Esportiu l’Estel de Balaguer, ACUDAM de Mollerussa, Club Alba de Tàrrega i Força de Lleida-ASPROS de Lleida; C.P.Nª Sra. de Montserrat de Caldes de Malavella, C.E. El Vilar de Blanes, Associació. Esportiva Catalònia de Cerdanyola del Vallès, Fedamar d’Arenys de Mar, Horitzó de Rubí; Màgics, Cordada, Ass. Encert, Canigó, ACIDH, Sese Spurs, TEB, Llamps, Ass. Esportiva BCN, Fundació Bàsquet Català de Barcelona; Pingüí i Prodis de Terrassa, Fem Esport de Mataró, Atendis de Sabadell, St. Tomas Parmo de Vic, Alfa-Tegar de Vilanova i la Geltrú, Ass. Triple de Parets, U.E. Sant Cugat. En aquesta edició, també es va poder comptar amb la presència de Special Olympics Andorra i Associació Crecer en Positivo de València.

Els participants agrupats en 53 equips van competir segons el nivell de cada un, disputant un total de 68 partits. Paral·lelament, en el Pavelló Polivalent, a més de partits per equips, es van realitzar les proves adaptades per els esportistes amb majors dificultats, fent així l’esport accessible per a tots.

Un any més, s’ha de destacar l’èxit del Campionat de Catalunya de Bàsquet, que converteix aquesta competició en una jornada a favor de l’esport i la inclusió.

8 d’abril, 2018

Imatges 28è Campionat de Catalunya de Bàsquet a Igualada

Compartir:

Més publicacions

Xarxes