38a JORNADA ESCOLAR DE BÀSQUET A SANT JUST DESVERN AMB NENS I NENES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

El Complex Esportiu Municipal de la Bonaigua va acollir a 411 joves esportistes amb discapacitat intel·lectual de 18 escoles d’educació especial de tot Catalunya que van participar en una nova Jornada Escolar de bàsquet.

La 38a edició de la Jornada Escolar de bàsquet va tenir lloc a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal de la Bonaigua de Sant Just Desvern, organitzada per la Federació ACELL i amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya.

Durant la jornada matinal es van reunir 411 esportistes, entre 8 i 20 anys amb discapacitat intel·lectual, de 18 escoles d’educació especial de diferents indrets del territori català. Es van jugar partits entre diferents grups segons els nivells dels equips i també es van disputar proves adaptades per tal que tots els jugadors amb discapacitat intel·lectual poguessin participar d’aquesta jornada esportiva i adquirissin hàbits saludables i esportius des de ben petits. En aquesta ocasió van ser 129 els que les van disputar repartits en 19 sèries. La resta de competició es va disputar en 5 pistes del Complex Esportiu de La Bonaigua.

El nombre de participants en les darreres edicions de les Jornades Escolars és superior gràcies al conveni que Special Olympics Catalunya té signat amb la  Fundación Leo Messi. El projecte “Esport a l’escola” permet subvencionar part de la participació dels nens i nenes en les diferents Jornades Escolars. Durant la temporada esportiva també es fomenten els campionats escolars d’atletisme, natació i futbol.

La Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, la Fundació Cruyff, la Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya va organitzar aquesta 38a edició de la Jornada Escolar de Bàsquet.

 

15 de febrer de 2018

Compartir:

Més publicacions

Xarxes