El Club Natació Sabadell acull el 38è Campionat de Catalunya de natació per a esportistes amb discapacitat intel·lectual

Sabadell torna a ser l’epicentre de la natació adaptada un any més.

Un total de 356 esportistes competeixen durant tot el diumenge a la piscina de Can Llong del CNSabadell en el 38è Campionat de Catalunya de natació organitzat per la Federació ACELL, amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya i amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell i el CNSabadell.

  • Proves i participants

Les competicions s’adapten sempre segons les capacitats dels esportistes perquè la voluntat és que tothom pugui fer esport, com la prova adaptada de flotació en 25m. Les proves que es porten a terme durant tot el diumenge són: crol, esquena, braça, papallona en diferents distàncies de 25m, 50m i 100m. La més popular és el crol en 25m, amb 208 nedadors i nedadores inscrits en diferents sèries. Unes de les proves més espectaculars són els relleus en 4x25m lliures, 4x50m i 4x25m estils on els equips s’esforcen al màxim per aconseguir la medalla d’or.

Els clubs participants provenen de tot Catalunya, de Castelló i d’Andorra. El grup més nombrós és l’Escola Esportiva ACELL amb una cinquantena d’esportistes i amb els amfitrions del Club Natació Sabadell amb 17 nedadors i nedadores.

  • Soledad Esteve

Els esportistes es preparen a consciència un campionat tant important com aquest i sempre en volen més: “Ja s’ha acabat?” ha preguntat una nedadora quan ha acabat la seva sèrie. Entre els participants hi ha l’última guanyadora del 9è Premi al Valor esportiu individual femení, la Soledad Esteve del club CPNS Montserrat de Caldes de Malavella. Ella, que aquest any farà 60 anys, ja en porta més de 40 competint i diu que “estic molt contenta i orgullosa de rebre el Premi Nacional Special Olympics. M’ha costat molt arribar fins aquí”. Els Premis Nacionals Special Olympics Catalunya es lliuraran el pròxim 15 de febrer a l’Auditori 1899 del FCBarcelona en el marc del “Simpòsium sobre la inclusió en els clubs. Creació de seccions Special en els clubs esportius.”

  • Autoritats

Les autoritats presents en aquest Campionat de Catalunya han sigut Gabriel Fernàndez, regidor de l’Ajuntament de Sabadell; Raul Garcia Barroso, vicepresident del CNSabadell; Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya i Joan Lluís Monteys, vicepresident de la Federació ACELL i secretari de Special Olympics Catalunya.

Més imatges del Campionat de Catalunya de natació 2018.

28 de gener 2018

Compartir:

Més publicacions

Xarxes