FRANCESC MARTÍNEZ DE FOIX, PREMI D’HONOR DE LA 9a EDICIÓ DELS PREMIS NACIONALS SPECIAL OLYMPICS CATALUNYA

Bauhaus, la Unió Esportiva Sant Andreu, la iniciativa Relats Solidaris, l’Escola d’Educació Especial Crespinell de Terrassa, i els esportistes Kilian Vera i Soledad Esteve són, a més de Francesc Martínez de Foix, els guardonats dels Premis Nacionals Special Olympics. 

A partir de la següent edició, el Premi d’Honor s’anomenarà Premi Francesc Martínez de Foix i Llorens.

L’acte de lliurament dels Premis Nacionals Special Olympics serà el pròxim 15 de febrer 2018 a l’Auditori 1899 del FCBarcelona en el marc del simpòsium sobre la inclusió en els clubs esportius.

 

El jurat dels Premis Nacionals Special Olympics Catalunya es va reunir en el Reial Club de Tennis Barcelona per deliberar sobre els candidats de la 9a edició. Els Premis reconeixen a esportistes, associacions, entitats i col·laboradors que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual, al moviment Special Olympics i a les que tenen una vessant solidària i inclusiva.

Enguany el Premi d’Honor s’ha atorgat a títol pòstum, al que fou el fundador i president de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix i Llorens. També es va acordar que a partir de la propera edició, el Premi d’Honor esdevindrà Premi Francesc Martínez de Foix i Llorens, en honor al seu compromís  al treball, l’esport i el cooperativisme sempre a favor a les persones amb discapacitat intel·lectual.

El jurat format per diferents personalitats de l’àmbit de l’esport, del sector de la discapacitat, mitjans de comunicació i representants de les institucions catalanes van establir la creació d’una nova categoria, el Premi a la Iniciativa Solidària. Un premi que vol donar suport a les propostes solidàries en general, sense estar estrictament lligades al món de la discapacitat intel·lectual. El primer guardó ha sigut per a la iniciativa del Relats Solidaris, un projecte literari on s’uneix l’esport i la societat i que tots els beneficis de la venda del llibre es destinen a entitats sense ànim de lucre.

El Premi a la Responsabilitat Social Corporativa ha sigut per a Bauhaus, una empresa amb una elevada consciència social  en el desenvolupament de la seva estratègia d’inclusió i formació i amb un gran compromís amb els col·lectius en risc d’exclusió social.

El Premi al Compromís Solidari és per a la Unió Esportiva Sant Andreu, el club de futbol barceloní que acaba d’incorporar una secció Special, on els esportistes amb discapacitat intel·lectual del Taller Escola Barcelona formaran part del club com una secció més. Un pas més cap a la plena inclusió social.

El Premi al Valor Esportiu col·lectiu és per l’Escola d’Educació Especial Crespinell de Terrassa, una de les escoles fundadores de la Federació ACELL i sempre present a les Jornades Escolars i primera escola catalana a Catalunya en incorporar el programa Young Athletes de Special Olympics per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

El Premi al Valor esportiu individual femení és per a l’esportista Soledad Esteve de Caldes de Malavella amb una llarga trajectòria esportiva dins de l’esport adaptat.

El Premi al Valor esportiu individual masculí és per a l’atleta Kilian Vera de l’Escola Esportiva ACELL de Barcelona. Dos exemples a seguir per la seva constància, esforç i il·lusió en la pràctica esportiva.

L’acte de lliurament dels 9ns Premis Nacionals Special Olympics Catalunya serà el pròxim 15 de febrer 2018 a l’Auditori 1899 del FCBarcelona en el marc del simpòsium sobre la inclusió en els clubs esportius.

21 de desembre 2017

Compartir:

Més publicacions

Xarxes