3 DE DESEMBRE: DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

El dia 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, un dia per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL enguany es van sumar a la Jornada reivindicativa organitzada per Dincat que va tenir lloc a la Plaça Universitat de Barcelona sota el lema “Tu i jo, els mateixos drets”.

Durant tot el dia per la Plaça Universitat hi van haver diferents activitats ludicofestives amb tallers, batucades, castellers, màgia, ioga, teatre, etc, i on també vam oferir una xocolatada calenta per fer passar el fred.

Per tal de fer palès el caràcter reivindicatiu de la jornada es va llegir el manifest. Els membres de l’Observatori de Drets de Dincat, la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, membre de la junta directiva de la Federació ACELL, Víctor Fernàndez i el vicepresident de Special Olympics Catalunya, Jordi Alavedra es van encarregar de la lectura del manifest a favor de què les persones amb discapacitat han de gaudir dels mateixos drets que qualsevol altre persona.

L’objectiu de la celebració internacional del Dia de les Persones amb Discapacitat, establerta per l’Assemblea General de les Nacions Unides , és prendre consciència de la situació de les persones amb diferents capacitats i lluitar per aconseguir millorar la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats dins la societat.

  • Acció reivindicativa a Lleida

Una altra acció reivindicativa va tenir lloc a Lleida durant el partit del Força Lleida en el pavelló de Barris Nord, un equip de la Federació ACELL va jugar un partit d’exhibició a la mitja part. A més, tot l’equip va mostrar a tot el públic una pancarta amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

  • Ofrena floral al Monument Superació

El Dia 3 de Desembre també es va fer la tradicional ofrena floral al monument Superació que honora als esportistes amb discapacitat situat en el recinte Mundet de Barcelona. Les diferents federacions esportives del sector com FCEDF, FECPC i FESC hi van ser presents. Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, va encapçalar la delegació de la Federació ACELL que també va comptar amb la representació d’alguns esportistes.

 

 

3 de desembre 2017

Compartir:

Més publicacions

Xarxes