SUPERAT AMB ÈXIT EL TRIPLE CAMPIONAT DE CATALUNYA SPECIAL OLYMPICS-ACELL A MANRESA

Manresa ha sigut durant tota la jornada de diumenge l’epicentre de l’esport adaptat amb més de 200 esportistes amb discapacitat intel·lectual en els Campionats de Catalunya d’handbol, hoquei interior i gimnàstica de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya. 

L’esport adaptat ha estat el gran protagonista a Manresa aquest diumenge. Més de 200 esportistes amb discapacitat intel·lectual han competit i gaudit en el triple Campionat de Catalunya. Els esports han estat: handbol, hoquei interior i gimnàstica.

L’organització a càrrec de la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Special Olympics Catalunya. Cal tenir en compte el suport de les entitats manresanes que amb els seus voluntaris i voluntàries han ajudat a tirar endavant aquest triple campionat. Un agraïment a El Club Egiba, Club Patí Manresa, Escola Joviat i Ampans.

L’entrega de medalles i premis ha sigut en el Pavelló Nou Congost amb la presència d’Oriol Marsé, Sub-director general d’activitats esportives i infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Jordi Serracanta, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, i Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL. A més de l’entrega de trofeus i medalles, els i les gimnastes del Club Egiba han ofert una exhibició de gimnàstica espectacular.

 

  • 24è Campionat de Catalunya d’hoquei interior

S’ha disputat en el Pavelló Municipal Pujolet amb 60 jugadors i jugadores repartits en 6 equips d’arreu de Catalunya: TEB i GSIS Barcanova de Barcelona; Sant Tomàs Parmo de Vic, Flor de Maig de Cerdanyola del Vallès, El Vilar Patí Malgrat i el Club Hoquei Ripollet. Per aquest equip ha estat la seva primera participació en un esport que està plenament adaptat i que es juga amb un stick de fusta que es situa dins el disc de feltre que té un forat al centre. Els partits han estat molt igualats i amb moments molt intensos, finalment després d’una magnífica final, el TEB de Barcelona s’ha endut el primer lloc davant El Club El Vilar de Malgrat de Mar.

La Sebastiana Baeta del Club El Vilar ha sigut l’esportista que ha pogut superar la prova adaptada i ha pogut participar de la competició. Un dels objectius de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya és oferir esport per a tothom.

 

  • 11è Campionat de Catalunya d’handbol

La competició d’handbol també s’ha dividit en dos grups segons els nivells de joc. Una totalitat de 80 esportistes han jugat sobre el parquet del Pavelló Nou Congost. Els clubs i equips participants: Acidh de Barcelona, Dragons de l’Escola Esportiva ACELL, Alfa Tegar de Vilanova i la Geltrú i Solc negre de Tarragona; i del grup 2: TEB de Barcelona, Solc Taronja de Tarragona, Bellissens de Reus i Linces de l’Escola Esportiva ACELL.

En el grup 1 els guanyadors han estat els Dragons mentre que en el grup 2 el primer equip ha estat el Bellissens de Reus.

 

  • 23è Campionat de Catalunya de gimnàstica

El Pavelló Vell Congost ha sigut la seu on els gimnastes de l’amfitrió Club Egiba, l’Associació Voluntaris “La Caixa” Asvolcall de Lleida, Prodis Terrassa, l’Associació Esportiva Catalònia de Ripollet, l’Escola Esporva ACELL de Barcelona, Club Esportiu Estel de Balaguer i de la Fundació Finestrelles d’Esplugues de Llobregat.

Una de les gimnastes de l’Escola Esportiva ACELL, la Monat Lacueva ha dit que per ella competir en aquest campionat “és una passada i un somni fet realitat, estic molt contenta”.

Les proves en què han competit en la jornada matinal han estat: barra, salt, barra d’equilibri, terra i a la tarda, en gimnàstica rítmica, el públic ha pogut gaudir dels exercicis de pilota, cinta i cèrcol.

 

19 de novembre 2017

Més imatges del Campionat de Catalunya

Compartir:

Més publicacions

Xarxes