LA FLAMA OLÍMPICA JA IL·LUMINA EL CAMÍ CAP ALS PROPERS JOCS SPECIAL OLYMPICS 2018

El Territori Special ha conclòs amb el descobriment del nou logotip dels Jocs Special Olympics 2018 que se celebraran a La Seu d’Urgell i Andorra la Vella.

Durant tot el cap de setmana més de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual han competit en futbol sala, atletisme, ciclisme, petanca i bàdminton a les dues ciutats fent del Territori Special un gran espectacle.

La primera etapa dels Jocs Special Olympics 2018 ha finalitzat amb l’acte de cloenda del Territori Special Andorra la Vella- La Seu d’Urgell 2017 en el Palau d’Esports de la Seu d’Urgell, un territori que s’ha celebrat aquest cap de setmana a les dues localitats.

Un dels moments de l’esdeveniment més destacat ha sigut quan s’ha descobert el nou logotip dels Jocs Special Olympics 2018 que l’empresa de publicitat Ogilvy ha dissenyat amb motiu d’aquest gran esdeveniment. Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, ha presentat el logotip que vol “mostrar tots els elements que uneixen els dos territoris, per primera vegada organitzarem uns Jocs transfronterers i en zona de Pirineu. La nova imatge dels Jocs suma la força del foc olímpic amb la natura de les muntanyes i el riu Valira”.

El Territori Special ha sigut el primer tast per a esportistes i organització per tal que l’any vinent els Jocs siguin un èxit absolut com ha sigut aquest Territori Special. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha destacat que els “propers Jocs Special Olympics seran els millors de la història”, i que la localitat de La Seu d’Urgell es bolcarà en aquest gran esdeveniment que seran els Jocs Special Olympics. El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, ha volgut remarcar el repte organitzatiu que suposa una doble seu pels Jocs, però que és “una única candidatura que, no en tenim cap dubte, enriqueix la celebració d’aquests Jocs tan especials.”

La flama olímpica romandrà encesa fins els propers Jocs Special Olympics que seran del 4 al 7 d’octubre del 2018. L’encesa del pebeter de la ma dels esportistes de Special Olympics Andorra i Taller Claror ha finalitzat un acte on la Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, en nom de tots, ha volgut recordar la figura de Francesc Martínez de Foix, un dels artífex de què els Jocs puguin tenir lloc l’any vinent. També volem agrair la presència del representant representant territorial de l’Esport a Lleida de la Generalitat de Catalunya, Joan Segura.

El Territori Special La Seu d’Urgell-Andorra la Vella 2017

Durant tot el cap de setmana els més de 500 esportistes han competit entre Andorra la Vella i La Seu d’Urgell en diferents disciplines. Prop d’un miler de persones, entre esportistes, entrenadors, familiars i voluntariat, ens han acompanyat durant els dos dies de competició.

Andorra la Vella ha tingut lloc l’atletisme amb 177 esportistes i el futbol sala ha comptat amb la presència d’equips estrangers com Special Olympics Monaco i Andorra i de les CCAA de Castilla la Mancha i Aragón. L’equip de Mònaco s’ha endut la victòria, en segona posició Catalunya, Andorra en tercer lloc.

La Seu d’Urgell ha comptat amb prop de 300 esportistes que han competit en ciclisme, una trentena d’esportistes, petanca amb 233 participants i bàdminton amb 38.

A les dues seus s’hi ha instal·lat un Village, on tots hem sigut el mateix equip. Activitats sobre l’escenari com zumba, gegants, danses tradicionals, tallers, actuacions musicals, castellers, i tots els elements de lleure essencials perquè familiars, amics, esportistes i la ciutadania hagin gaudit d’uns moments únics.

El voluntariat de La Seu d’Urgell i d’Andorra la Vella ha sigut una peça clau per tirar endavant aquest cap de setmana ple d’esport i lleure. Fins a 170 persones han estat en torns de matí, tarda i vespre perquè els nostres esportistes hagin gaudit del millor temps possible.

21 i 22 d’octubre 2017

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes